Η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής. Αυτή την ώρα παραχωρεί συνέντευξη Τυπου ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Παράλληλα, τη διαφωνία του με τη διατύπωση -στο σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ- πως η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων, δηλαδή η πολιτική της λιτότητας, αποδίδει καρπούς και φέρνει ανάπτυξη, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για τις εξαιρετικά αρνητικές και καταστροφικές συνέπειες της λιτότητας στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ήταν από τους πρώτους που υποστήριξαν την κριτική του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος έθεσε το ζήτημα της αναπτυξιακής προοπτικής. Η ορθότητα της κριτικής αναγνωρίστηκε από όλους και μετά από την παρέμβαση του κ. Τσίπρα συμφωνήθηκε να περιληφθεί στο σχέδιο συμπερασμάτων διατύπωση για την ανάγκη να εφαρμοστούν ειδικές δράσεις για τη μείωση της ανεργίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι με τους Θεσμούς πρέπει να υπάρξει συμφωνία και σε μέτρα αναπτυξιακής προοπτικής, εκτός από τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις.

(Πηγή φωτογραφίας: sooc.gr)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Χρειάζονται και μέτρα ανάπτυξης, δηλαδή το χρέος

Πολιτική λύση επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας

SHARE:

24Media Network