“Ιφιγένεια της Ευρώπης ο Παπανδρέου”

“Ιφιγένεια της Ευρώπης ο Παπανδρέου”

Ως "Ιφιγένεια της Ευρώπης" χαρακτήρισε τον Γ. Παπανδρέου ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης αναφερθείς στην παραίτησή του από την πρωθυπουργία

Ο Σ. Λαμπρινίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, έκανε λόγο για “απαραίτητη θυσία” του Παπανδρέου για να προχωρήσει μπροστά η χώρα.

“Η παραίτηση από την πρωθυπουργία ενός λαοφιλούς και εκλεγμένου πριν από δύο χρόνια πρωθυπουργού σε οποιαδήποτε χώρα είναι μια σημαντική πολιτική κίνηση και πολιτική αλλαγή”, είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα τάχθηκε κατά του ρεύματος που στοχοποιεί το ΠΑΣΟΚ ή τον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας πως “νομίζω ότι αυτό είναι λάθος. Πρέπει αυτά να τα συζητήσουμε ως ΠΑΣΟΚ πολύ σοβαρά και ανοιχτά και όχι με δηλώσεις αριστερά και δεξιά και να μην αφήσουμε τρίτους να διαχειρίζονται την εσωτερική μας σχέση. Δεν θα ήθελα το ΠΑΣΟΚ, όμως, να μπει στον πειρασμό να αποσυντίθεται και να κατηγορεί τον εαυτό του και την ηγεσία του”.

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μίλησε για “την ανάγκη να γίνουν εντονότατες αλλαγές σε ένα εντονότατα ασταθές διεθνές περιβάλλον”.

 “Η κρίση τότε δεν είχε αρχίσει παντού και πολύ καλώς σβήνεται η φωτιά εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα, για να μην ανάψει αλλού. Σήμερα, έχουμε μια φωτιά που έχει ανάψει παντού και δεν έχουμε την πολυτέλεια να πούμε ότι θα τη σβήσουμε αργότερα”, είπε σχετικά με τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας πως έχουν γίνει πολλά λάθη τα τελευταία δύο χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα