Ικανοποίηση ΝΔ για την απόφαση του ΕΣΡ να επιβάλει κυρώσεις

Τη συνεδρίαση του ΕΣΡ για την εκπομπή της ΕΡΤ που στάθηκε αφορμή για το γαλάζιο εμπάργκο στη δημόσια τηλεόραση, χαιρέτισε η ΝΔ

Μετά τη χθεσινή απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να αποσύρει τους βουλευτές και τα στελέχη της από την ΕΡΤ, η αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζει την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης του ΕΣΡ.

Κυρίως όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση "για την επιλογή των μελών του, όχι μόνον να παρακολουθήσουν μια “ενημερωτική” εκπομπή της Ε.Ρ.Τ., αλλά και να επιβάλλουν κυρώσεις, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει."

H ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει πως: "Η αξιωματική αντιπολίτευση θα αναμείνει τον καθολικό έλεγχο όλων των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών του τρέχοντος Σεπτεμβρίου τον οποίον προανήγγειλε το ΕΣΡ".

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σε ανακοίνωση του το ΕΣΡ ανέφερε:

"Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σήμερα σε προγραμματισμένη συνεδρίαση για να συζητήσει θέματα που συνδέονται με την ποιότητα του προγράμματος τηλεοπτικών, κυρίως, σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας. Κατά τη συνεδρίαση προεβλήθη και η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δεύτερη ματιά» της 17ης τρέχοντος.

Τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι παρατηρούνται φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας των εκπεμπομένων προγραμμάτων.

Ιδιαιτέρως απασχόλησε και απασχολεί το ΕΣΡ η ποιότητα του δημόσιου λόγου, το ζήτημα της αμεροληψίας των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών και το κλίμα πόλωσης, που καλλιεργείται.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε έλεγχος όλων των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών προγραμμάτων των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, δημόσιων και ιδιωτικών, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και η έναρξη διαδικασιών ελέγχου και επιβολής κυρώσεων στις περιπτώσεις, που αυτό επιβάλλεται."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΡΤ, Νέα Δημοκρατία, ΕΣΡ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΕΣΡ: Ξεκινά έλεγχο για την ποιότητα του δημόσιου λόγου

Μπακογιάννη: Αυτό που ζούμε στην ΕΡΤ, το έχω ξαναζήσει το '80

Ν. Φίλης: Η κυβέρνηση χάνει κάθε μέρα το στοίχημα της ΕΡΤ - Η ΝΔ παίζει με την ιδέα να την κλείσει

Την ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ παραδίδει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σ.Καψώχας

Στο στόχαστρο της ΝΔ και πάλι η ΕΡΤ

SHARE: