Ηλιόπουλος για μεταναστευτικό: Η ΝΔ ήρθε αντιμέτωπη με την πραγματικότητα

Διαβάζεται σε 1'
Ηλιόπουλος για μεταναστευτικό: Η ΝΔ ήρθε αντιμέτωπη με την πραγματικότητα
Νάσος Ηλιόπουλος EUROKINISSI

Σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης, άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή την τροπολογία για τις άδειες διαμονής στους μετανάστες.

Την τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης για την άδεια διαμονής για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Κατά την ομιλία του, ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς ανέφερε χαρακτηριστικά για την κυβέρνηση ότι “ήρθε αντιμέτωπη με την πραγματικότητα”, αφού τόσα χρόνια “πρωταγωνιστούσε στη δαιμονοποίηση των μεταναστών και των προσφύγων”.

“Σήμερα η Νέα Δημοκρατία ήρθε αντιμέτωπη με την πραγματικότητα. Όταν επι χρόνια έχεις πρωταγωνιστήσει στη δαιμονοποίηση των μεταναστών και των προσφύγων, κάποια στιγμή θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

Η σημερινή διάταξη για την παροχή άδειας παραμονής σε 30.000 εργαζόμενους είναι μια θετική εξέλιξη παρότι προφανώς δεν λύνει το πρόβλημα της συνολικής ένταξης των ξένων εργατών στην ελληνική κοινωνία. Αυτό το μικρό, αυτονόητο, βήμα συναντά την αντίδραση των ξενοφοβικών αντιλήψεων που κατοικούν εντός της Νέας Δημοκρατίας.

Όλα κάπου πληρώνονται. Το ζήτημα είναι τον λογαριασμό να μην τον πληρώσουν οι χιλιάδες μετανάστες που εργάζονται δίχως δικαιώματα. Καλά ξεμπερδέματα κύριε Μητσοτάκη”, ανέφερε στην τοποθέτησή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα