Ηλιόπουλος: “Ο Τσίπρας μπορεί να έχει θετικό ρόλο στις εξελίξεις” – Τι είπε για το όνομα της νέας Κ.Ο

Διαβάζεται σε 3'
Ηλιόπουλος: “Ο Τσίπρας μπορεί να έχει θετικό ρόλο στις εξελίξεις” – Τι είπε για το όνομα της νέας Κ.Ο
INTIME

Στη συνάντηση που είχε με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον ρόλο του στη νέα σελίδα των “11” αναφέρθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος. “Την Τετάρτη θα είμαστε στην Ολομέλεια”.

Στον ρόλο που μπορεί να έχει ο Αλέξης Τσίπρας στις εξελίξεις της επόμενης μέρας αναφέρθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του στο OPEN, μεταφέροντας παράλληλα και το πολύ καλό κλίμα της πρόσφατης συνάντησής του με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

“Μπορεί την επόμενη ημέρα, σε μια επόμενη στροφή, ο Αλέξης Τσίπρας να έχει θετικό ρόλο στις εξελίξεις. Κάναμε μια συζήτηση σχεδόν δύο ώρες, ήταν σε πολύ καλό κλίμα. Ό,τι και να γίνει αυτή η σχέση δεν θα αλλάξει. Θεωρώ πως μπορεί την επόμενη μέρα, σε μια επόμενη στροφή να έχει θετικό ρόλο στις εξελίξεις“, επισήμανε και πρόσθεσε πως η συνάντησή τους ήταν “ιδιωτική και δεν την μεταφέρεις. Ό,τι και να γίνει, για μένα είναι ο άνθρωπος που συνάντησα πρώτα σαν γραμματέας στη νεολαία το 2001, είναι ο άνθρωπος που έκανε την Αριστερά κυβέρνηση και κατάφερε πάρα πολύ σημαντικά πράγματα. Θεωρώ κατανοητή την επιλογή του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και να μην έχει μιλήσει δημόσια μέχρι αυτή τη στιγμή. Δεν είμαστε απέναντι από τον κ. Τσίπρα, είμαστε σε ένα διαφορετικό πολιτικό χώρο. Απέναντί μας είναι ο κ. Μητσοτάκης“.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ρωτήθηκες και για το όνομα της νέας Κ.Ο, διαψεύδοντας πως αυτό θα είναι “Αριστερά Μπροστά”, ενώ τόνισε πως θα έχει ένα “καθαρό πολιτικό στίγμα”.

Σε ερώτηση για το αν ο Πέτρος Κόκκαλης θα συμπορευτεί με τη νέα ομάδα απάντησε: “Θα ήταν ένα πολύ καλό ενδεχόμενο να μπορέσουμε να κατέβουμε μαζί στις εκλογές. Υπάρχει επικοινωνία. Ο κ. Παπαδημούλης στηρίζει αυτή την προσπάθεια και το έχει πει πως δεν θα ξανακατέβει στην ευρωβουλή. Είναι η τελευταία του θητεία. Με τον κ. Κούλογλου δεν έχει υπάρξει κάποια επικοινωνία”.

Όσο για τις επόμενες κινήσεις της ομάδας των 11, είπε πως “σήμερα συγκροτείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα και επίσημα συγκροτείται όταν θα κατατεθεί και το χαρτί στην Ολομέλεια. Την Τετάρτη θα μπούμε στην Ολομέλεια για το φορολογικό νομοσχέδιο“.

“Σοκαριστική στιγμή η ΚΕ, σαν CEO ο Κασσελάκης”

Εν συνεχεία, ανέφερε: “Η Κεντρική Επιτροπή ήταν μια σοκαριστική στιγμή γιατί είδες έναν άνθρωπο που δεν συμπεριφέρεται σαν πολιτικός αρχηγός αλλά σαν CEO σε μια εταιρεία υπό εκκαθάριση, που έχει έρθει να κάνει απολύσεις. Και αυτό δεν είναι πολιτική διαδικασία. Ο Αλέξης Τσίπρας ποτέ δεν είχε μιλήσει για οποιαδήποτε διαφωνία με τη φράση ‘πέμπτη φάλαγγα’. Εκεί ξεπερνιόνται τα όρια της συνύπαρξης. Δεν έχω πρόβλημα να είμαι σε έναν πολιτικό χώρο και να είμαι η μειοψηφία, έχω πρόβλημα όμως όταν δεν μπορώ να παλέψω για τη γνώμη μου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα