Ηλιόπουλος: Τα μηνύματα Τσίπρα έχουν δύο αποδέκτες, ο εχθρός δεν είναι εντός της Αριστεράς

Διαβάζεται σε 4'
Ηλιόπουλος: Τα μηνύματα Τσίπρα έχουν δύο αποδέκτες, ο εχθρός δεν είναι εντός της Αριστεράς
INTIME

Τους στόχους της νέας πολιτικής κίνησης της Νέας Αριστεράς περιέγραψε ο Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό κενό σε αυτό που θα λέγαμε προοδευτική αντιπολίτευση» σημείωσε μιλώντας την Τρίτη στην ΕΡΤ ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «χρειάζεται να υπάρχει μια προοδευτική εναλλακτική απέναντι σε μια δεξιά, νεοφιλελεύθερη, συντηρητική κυβέρνηση» και υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «αυτή η προοδευτική εναλλακτική δεν υπάρχει ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ – ο οποίος είναι σε μια διαδικασία κρίσης και φθοράς -, δεν υπάρχει ούτε από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι καθηλωμένο».

Αναφορικά με τον στόχο της νεοσυσταθείσας Κοινοβουλευτικής Ομάδας σημείωσε πως είναι να μπορέσουν «μέσα από μια μαχητική, προγραμματική αντιπολίτευση – και μαχητική και προγραμματική – να καλύψουμε αυτό το κενό», ενώ τόνισε πως κατανοεί την κριτική περί φιλόδοξων στόχων σημειώνοντας πως «προφανώς είναι και ένας φιλόδοξος στόχος. Θεωρώ όμως ότι σε κάποια πράγματα έχουμε δώσει ήδη δείγματα γραφής» δίνοντας παραδείγματα όπως π.χ. το φορολογικό νομοσχέδιο.

«Δικός μας στόχος είναι να εκφράσουμε και να προσπαθήσουμε να εκφράσουμε κάθε προοδευτικό, προοδευτικό-αριστερό, κεντροαριστερό και οικολόγο πολίτη» υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος αναφορικά με τον κόσμος στον οποίο απευθύνεται η Νέα Αριστερά, ενώ αναφερόμενος στα θέματα και πώς θα διαφοροποιηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που απευθύνονται στο ίδιο εκλογικό ακροατήριο σημείωσε πως «πρώτα απ όλα δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στα ζητήματα του κλίματος» κάνοντας λόγο για μια συζήτηση – ιδίως μετά τις καταστροφές σε Έβρο και Θεσσαλία – που δεν αφορά το μέλλον ή κόσμο που μπορεί να έχει ανησυχίες.

«Είναι μια σκληρή συζήτηση που αφορά τον πυρήνα της ίδιας της παραγωγής, τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και αν θέλετε αυτό αποτελεί και ένα στοιχείο αυτοκριτικής ότι αυτή η ατζέντα το προηγούμενο διάστημα και από τη δικιά μας μεριά δεν ήταν όσο ψηλά θα έπρεπε να είναι» πρόσθεσε κάνοντας γνωστό πως τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής θα είναι ένα από τα κεντρικά ζητήματα.

«Ο στόχος μας δεν είναι ένας στενός αριστερός χώρος. Εμείς θέλουμε να εκπροσωπήσουμε πλειοψηφικά τον προοδευτικό, κεντροαριστερό, αριστερό οικολογικό κόσμο» υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος, ενώ ερωτηθείς για συνεργασίες με άλλα κόμματα σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο».

«Ο στόχος μας είναι με μια πολύ ισχυρή καταγραφή στις ευρωεκλογές» επαναλαμβάνοντας για ακόμη μία φορά την κάθοδο της ομάδας στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση και προσθέτοντας πως στοχεύουν «να είμαστε, την επόμενη ημέρα, ένας θετικός παράγοντας σε διαδικασίες ανασύνθεσης του ευρύτερου αριστερού κεντροαριστερού χώρου» τονίζοντας πως «δεν λέμε ότι μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας και νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να το κάνει μόνος του αυτή τη στιγμή».

Ερωτηθείς για τις σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε χαρακτηριστικά πως «ο κόσμος στον οποίο απευθυνόμαστε, είναι κατά κύριο λόγο προοδευτικός, δημοκρατικός, αριστερός, οικολογικός κόσμος, ο οποίος αναγνωρίζει ότι Αλέξης Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είχε πάρα πολύ μεγάλη συνεισφορά σε αυτόν τον χώρο. Νομίζω ότι αυτό είναι καθαρό.

Η σύγκρουση που υπήρξε και μας οδήγησε εκτός ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια σύγκρουση η οποία αφορά τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε – μετά το πολύ άσχημο εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο αποτελεί και τη ρίζα της κρίσης στην οποία μπήκε ο χώρος -, να μη μιλήσει, κάτι το οποίο είναι πολιτικά και ανθρώπινα απολύτως κατανοητό. Επέλεξε να αφήσει το χώρο να προχωρήσει και να κάνει τις επιλογές του και αυτό προχώρησε».

Eρωτηθείς για τις άμεσες ή έμμεσες παρεμβάσεις που έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – δηλαδή το μήνυμα από τη Ρώμη αλλά και την παρουσία του στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «ούτως ή άλλως δεν είναι εύκολο να φεύγεις από έναν χώρο που εξυπηρετείς 22 χρόνια. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, ειδικά για μένα που είμαι σε αυτό το χώρο από 18 χρονών.

Επιτρέψτε να πω όμως ότι το μήνυμα του κυρίου Τσίπρα, κατά τη γνώμη μου, έχει δύο αποδέκτες. Γιατί κλείνει με τη φράση ότι ο εχθρός δεν είναι μέσα στην Αριστερά. Δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι ψάξαμε και μιλήσαμε για εσωτερικούς εχθρούς. Η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει φτιάξει μια μεθοδολογία αρένας, μια μεθοδολογία, επειδή δεν θέλει να δει τις πραγματικές ρίζες της πολιτικής κρίσης και της ήττας, ψάχνει απλά τον εσωτερικό εχθρό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα