Ηλιόπουλος: Τα ονόματα των νεκρών των Τεμπών θα γραφτούν ξανά και ξανά

Διαβάζεται σε 1'
Ηλιόπουλος: Τα ονόματα των νεκρών των Τεμπών θα γραφτούν ξανά και ξανά
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Κύρωση της Συμφωνίας Αεροπορικών Υπηρεσιών μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Μογγολίας", Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Αριστεράς Νάσου Ηλιόπουλου για την σπουδή να σβηστούν τα ονόματα των 57 νεκρών στο έγκλημα των Τεμπών.

Το σβήσιμο των ονομάτων των νεκρών των Τεμπών στο Σύνταγμα, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, στο πλαίσιο παρέμβασής του στην Βουλή σήμερα, Πέμπτη (29/02).

Συγκεκριμένα, εξέφρασε την οργή του για την σπουδή να “καθαριστούν” τα ονόματα των 57 θυμάτων, τονίζοντας: “Η κυβέρνηση να ξέρει καλά ότι τα ονόματα αυτά θα γραφτούν ξανά και ξανά. Θα γραφτούν ξανά γιατί έχουν χαραχτεί στην συλλογική μνήμη”.

Όπως ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος:

“Χθες σε μία πράξη μνήμης και αντίστασης τα ονόματα των 57 δολοφονημένων στο έγκλημα των Τεμπών, γράφτηκαν με κόκκινο χρώμα στον χώρο μπροστά από την Βουλή.

Δεν αντέξατε ούτε λίγες ώρες. Με εντολή του Φρούραρχου της Βουλής συνεργία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησαν τα ονόματα.

Η κυβέρνηση να ξέρει καλά ότι τα ονόματα αυτά θα γραφτούν ξανά και ξανά. Θα γραφτούν ξανά γιατί έχουν χαραχτεί στην συλλογική μνήμη, όσο και να δίνετε εντολές να σβήνονται.

Αυτό το οποίο δεν μπορεί να σβήσει είναι η ντροπή και η ενοχή της κυβέρνησης, τόσο για το έγκλημα όσο και για την προσπάθεια συγκάλυψης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα