Ηλιόπουλος: Η Αθήνα δεν είναι χαμένη υπόθεση, έχω πεισμώσει να αλλάξω την πόλη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών, Νάσος Ηλιόπουλος
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών, Νάσος Ηλιόπουλος EUROKINISSI

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας μίλησε για την πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοί της.

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα του street press περιοδικού "Η Πόλη Ζει" παραχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε -μεταξύ άλλων- για την υποψηφιότητά του στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, την καθημερινότητά του, τη γειτονιά του στα Πατήσια, την κοινωνική πολιτική που μπορεί να ασκήσει ο Δήμος, τις προτεραιότητές του ως δήμαρχος Αθηναίων αμέσως μετά τις εκλογές

«Όταν έχεις μεγαλώσει και ζεις σε αυτή την πόλη, καθημερινά βλέπεις μια σειρά από προβλήματα που σε θυμώνουν και σε απογοητεύουν. Βλέπω την εγκατάλειψη σε διάφορες γωνιές της πόλης και, ειδικά, τις δυνατότητες αυτής της πόλης να πηγαίνουν χαμένες. Κάθε άνθρωπος που αγαπάει αυτή την πόλη έχει θέληση να συμβάλλει, με όποιον τρόπο μπορεί, για να αλλάξει αυτή η κατάσταση», λέει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Αυτό που με ελκύει είναι η πρόκληση. Εκεί που όλοι πιστεύουν ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, να αποδεικνύει κανείς ότι υπάρχει η δυνατότητα για μεγάλες μεταβολές. Αυτή είναι και η εμπειρία που προσκομίζω από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και το Υπουργείο Εργασίας στη συζήτηση για το δήμο Αθηναίων. Πουθενά δεν υπάρχουν ιδανικές συνθήκες. Δική μας δουλειά είναι να τις δημιουργούμε. Και όταν αυτή η πρόκληση αφορά την πόλη μου, την πόλη που μεγάλωσα και ζω, δεν σας κρύβω ότι πεισμώνω ακόμα περισσότερο. Δεν είμαι περαστικός από την πόλη», τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Έχω ένα βασικό στόχο, να πείσω τους Αθηναίους και τις Αθηναίες ότι η Αθήνα δεν είναι μια χαμένη υπόθεση. Να αλλάξει αυτή η αίσθηση που έχουμε βιώσει όλοι σε αυτή την πόλη, ότι δεν μπορεί τίποτα να αλλάξει και ότι οι γειτονιές μας είναι καταδικασμένες στην εγκατάλειψη. Επομένως η χειρότερη έκφραση θα ήταν "Κι αυτός μια από τα ίδια ήταν". Δεν είμαι περαστικός από την Αθήνα. Εδώ γεννήθηκα, εδώ ζω και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το καλό της πόλης και των ανθρώπων της».

Ο κ. Ηλιόπουλος μίλησε για τις τρεις διαφορετικές κινήσεις που θα έκανε ως δήμαρχος: «Πρώτον, την επόμενη μέρα θα συνεχίσω να περπατάω στις γειτονιές της πόλης και να ακούω τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των ανθρώπων της. Η Αθήνα, μέχρι σήμερα, είχε διοικήσεις που ήταν πολύ κοντά στο κεντρικό πολιτικό σύστημα και πολύ μακριά από τις γειτονίες. Δεύτερον, στροφή στα απαραίτητα έργα που χρειάζονται οι γειτονιές. Να σπάσουμε το αίσθημα εγκατάλειψης που υπάρχει με το που απομακρύνεσαι από την βιτρίνα της πόλης. Τρίτον, μια ουσιαστική κοινωνική πολιτική του Δήμου, ειδικά στο ζήτημα της αξιοποίησης των αδιάθετων κτηρίων που ανήκουν στον Δήμο, για κοινωνικές και πολιτιστικές χρήσεις. Για εμάς, η κοινωνική πολιτική δεν αποτελεί απλώς ένα δίχτυ προστασίας για τους αποκλεισμένους, αλλά μια διαφορετική οπτική για το σύνολο της καθημερινής μας λειτουργίας».

Ανέφερε επίσης ότι το ζήτημα της ουσιοεξάρτησης στους δρόμους της Αθήνας «αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Αποτελεί θέση μας εδώ και χρόνια, αλλά είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες για την άμεση εφαρμογή λύσεων, όπως οι χώροι εποπτευόμενης χρήσης, τα κέντρα ημερήσιας περίθαλψης, καθώς και η αναβάθμιση των street work και των προγραμμάτων ένταξης. Φυσικά θα συνεργαστούμε στενά με όλες τις δομές που ασχολούνται με το θέμα και θα ενισχύσουμε την πρόληψη».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυτοδιοίκηση, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το πρώτο προεκλογικό σποτ του Νάσου Ηλιόπουλου

Τσίπρας σε Ηλιόπουλο: Θυμίζεις τον καθηγητή του Casa del Papel. Θα τινάξεις την μπάνκα στον αέρα

SHARE:

24Media Network