Υπάρχουν υπουργοί ή είμαστε ζούγκλα;

Υπάρχουν υπουργοί ή είμαστε ζούγκλα;
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης Eurokinissi

Μετά την καταγγελία για συστηματική στοχοποίηση δημοσιογράφου και την ανάκλησή του από δημοσιογραφική αποστολή, ήρθε η ώρα η Πολιτεία να σταματήσει να αυτοεξευτελίζεται παρακολουθώντας αμέτοχη.

Το ερώτημα αν “υπάρχει κράτος”,  διατυπώνεται κάθε φορά που οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με τις ανορθογραφίες της ελληνικής Πολιτείας.

Δεν πρόκειται όμως για ένα απλό κλισέ, όταν έχουμε να κάνουμε με εξόφθαλμα περιστατικά, που εξευτελίζουν κάθε έννοια κράτους δικαίου και θυμίζουν σκηνές βγαλμένες από φθηνό αντίγραφο του “Σημαδεμένου”.

Απειλές, εκφοβισμοί, στοχοποίηση με ονοματεπώνυμο και αδράνεια από την πλευρά της Πολιτείας.

Αυτό ζούμε τις τελευταίες ημέρες, με τελευταίο επεισόδιο το πρωτοφανές περιστατικό της ανάκλησης του δημοσιογράφου της NOVA,  Χρήστου Καούρη, από αποστολή της μετάδοσης του αγώνα Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός για την Euroleague.

H Nova, μετά την καταγγελία της για συστηματική στοχοποίηση δημοσιογράφου της, ενημέρωσε ότι η μετάδοση θα γίνει από το στούντιο, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της υπάρχουν φόβοι για τη σωματική του ακεραιότητα.

Είχε προηγηθεί, καταγγελία του μέσου στις αρμόδιες αρχές, μέσω επιστολής στην Ελληνική Αστυνομία, με κοινοποίηση στον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, στο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά και στον Αθλητικό Εισαγγελέα Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Επομένως η Πολιτεία είναι ενήμερη για το τι συμβαίνει. Για την απειλή βίας, τη στοχοποίηση και την τρομοκρατία και παρακολουθεί αμέτοχη.

Τα ερωτήματα είναι απλά και ξεκάθαρα.

Υπάρχει υπουργείο Δικαιοσύνης; Προτίθεται να κάνει κάτι ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας;

Υπάρχει Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού; Τι προτίθεται να κάνει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος μάλιστα έχει υποσχεθεί ότι θα πατάξει τη βία και όσους την προκαλούν.

Υπάρχει Αθλητικός Εισαγγελέας και τι προτίθεται να κάνει;

Υπάρχει κυβέρνηση;

Αν υπάρχουν οι παραπάνω, οφείλουν να το αποδείξουν, απέναντι σε όσους έχουν κάνει δεύτερη φύση τους τις απειλές και τους εκβιασμούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα