ΥΠΕΞ: Επιτακτική ανάγκη η άμεση αποκλιμάκωση στη Λευκορωσία

ΥΠΕΞ: Επιτακτική ανάγκη η άμεση αποκλιμάκωση στη Λευκορωσία
Ο Νίκος Δένδιας Eurokinissi

"Η Ελλάδα παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις τελευταίες εξελίξεις στη Λευκορωσία", τονίζει το ΥΠΕΞ, ενώ καλεί σε "αποφυγή περαιτέρω χρήσης βίας κατά των πολιτών".

“Η Ελλάδα παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις τελευταίες εξελίξεις στη Λευκορωσία και εκφράζεται πλήρως από τη δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 11ης τρέχοντος, στη συνέχεια των προεδρικών εκλογών της 9ης Αυγούστου”, σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις εξελίξεις στη Λευκορωσία.

“Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση και αποφυγή οποιασδήποτε περαιτέρω χρήσης βίας κατά πολιτών”, αναφέρει χαρακτηριστικά. “Τονίζει ότι το κράτος δικαίου, τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες θα πρέπει να είναι απολύτως σεβαστά, αποτελούν δε προϋπόθεση για την έναρξη ενός δημοκρατικού διαλόγου, χωρίς περιορισμούς, με την ευρύτερη κοινωνία της Λευκορωσίας”.

“Επισημαίνει δε, ειδικότερα, την ανάγκη σεβασμού της ελευθερίας της έκφρασης και της προστασίας των δημοσιογράφων και των επαγγελματιών των μέσων μαζικής επικοινωνίας και ενημέρωσης”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα