news 24/7

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

Λευκορωσία: Οδηγός ταξί βοηθά διαδηλωτή να ξεφύγει από τις αρχές

Λευκορωσία: Οδηγός ταξί βοηθά διαδηλωτή να ξεφύγει από την αστυνομία

Οδηγός ταξί, προκειμένου να σώσει διαδηλωτή από την αστυνομία, μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα, ανεβαίνει το πεζοδρόμιο και απομακρύνεται ταχύτατα από το σημείο. Το βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Η Alina Krus, 26 ετών, κρατά μια αφίσα στο μέρος που πέθανε ένας διαδηλωτής, εν μέσω των συγκρούσεων στο Μινσκ, 12 Αυγούστου 2020 λέγοντας: "Είναι τα γενέθλιά μου σήμερα. Έκανα μια ευχή να μην σκοτωθεί κανείς. Είμαστε ειρηνικοί άνθρωποι. Αρκετά με τη βία, σας παρακαλώ". Η Krus λέει ότι είναι η πρώτη της φορά που διαμαρτύρεται στο δρόμο - δεν μπορούσε να μείνει σπίτι και να γιορτάσει τα γενέθλιά της, ενώ ξέρει τόσα άτομα κρατούνται άδικα από τις αρχές.

Λευκορωσία: Ανεξάρτητα ΜΜΕ τιμούν τους φυλακισμένους δημοσιογράφους με κενές σελίδες

Περισσότεροι από 60 δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στη Λευκορωσία, αφού κρίθηκαν ένοχοι για παραβίαση του νόμου της χώρας για μαζικές συγκεντρώσεις. Σφοδρές αντιδράσεις.

Αλεξάντρ Λουκασένκο

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο ανακοίνωσε πως έκλεισαν τα σύνορα με Πολωνία και Λιθουανία

Ο πρόεδρος Λουκασένκο ανακοίνωσε ότι έκλεισαν τα σύνορα με Πολωνία και Λιθουανία και ενισχύθηκαν οι μεθοριακοί έλεγχοι με την Ουκρανία ενώ η χώρα παραμένει βυθισμένη στην πολιτική κρίση.

Επεισόδια στη Λευκορωσία

Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι υποκινούν επανάσταση στη Λευκορωσία

Σύμφωνα με τις Ρωσικές Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν την προετοιμασία των διαδηλώσεων πολύ πριν τις προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία, στέλνοντας 20 εκατομμύρια δολάρια σε ΜΚΟ.

Μαρία Καλέσνικοβα

Λευκορωσία: Απείλησαν πολιτικό της αντιπολίτευσης πως θα την "κόψουν σε κομμάτια"

"Με απειλούσαν ότι θα με απελάσουν ζωντανή ή σε κομμάτια", δήλωσε η Μαρία Καλέσνικοβα, ηγετικός στέλεχος της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, μετά τη βίαιη σύλληψή της.

O Ταντέους Κοντρουσέβιτς

Λευκορωσία: "Μπλόκο" στον επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας - Τον άφησαν εκτός χώρας

Οι αρχές απαγόρευσαν την είσοδο του Ταντέους Κοντρουσέβιτς στη Λευκορωσία, ενώ την επέτρεψαν την επιστροφή μόνο του αυτοκινήτου του. Είχε πάρει το μέρος των διαδηλωτών.

Καρέ από διαδήλωση στη Λευκορωσία

Λευκορωσία: Οι αρχές αφαιρούν τη διαπίστευση δημοσιογράφων ξένων μέσων ενημέρωσης

Ανάμεσα στα ξένα ΜΜΕ βρίσκεται το Γαλλικό Πρακτορείο, το BBC και το Radio Liberty. Το πρακτορείο Associated Press κατήγγειλε την απέλαση δύο εκ των δημοσιογράφων του στη Ρωσία.

Η ηγέτις της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια

Τιχανόφσκαγια στο Ευρωκοινοβούλιο: "Μια ειρηνική επανάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λευκορωσία"

Εν μέσω ενός κινήματος διαμαρτυρίας κατά του προέδρου της Λευκορωσίας, Λουκασένκο, η ηγέτις της αντιπολίτευσης, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια υποστήριξε πως μια "ειρηνική επανάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη".

Ο Ζοζέπ Μπορέλ

Μπορέλ: "Η ΕΕ δεν θέλει να μετατρέψει τη Λευκορωσία σε μια δεύτερη Ουκρανία"

Η "συνδιαλλαγή" με τον Λευκορώσο πρόεδρο Λουκασένκο είναι απαραίτητη παρά το γεγονός ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει ότι εξελέγη νόμιμα, τόνισε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Λευκορωσία: Δεκάδες χιλιάδες Λευκορώσοι διαδηλώνουν στο Μινσκ κατά της επανεκλογής του Λουκασένκο

Λευκορωσία: Παρέμβαση Λαβρόφ-Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ υποστηρίζει πως δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί ότι ο Λουκασένκο δεν κέρδισε τις εκλογές και πως η κρίση μπορεί να επιλυθεί με μια αναθεώρηση του λευκορωσικού συντάγματος.

Η Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια

Λευκορωσία: "Έτοιμη να ηγηθεί του έθνους" δηλώνει η Τιχανόφσκαγια

Τη δημιουργία ενός νομικού μηχανισμού για να διασφαλιστεί ότι θα μπορέσουν να διεξαχθούν νέες δίκαιες προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία, ζήτησε η επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο κατηγορεί το ΝΑΤΟ ότι συγκεντρώνει στρατό στα σύνορα

Αφού κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα της Λευκορωσίας, ο Λουκασένκο κάλεσε τους υποστηρικτές του να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία της χώρας.

Διαδηλωτές στη Λευκορωσία

Έτοιμη η Ρωσία να στηρίξει στρατιωτικά τη Λευκορωσία, "αν χρειαστεί"

Η Ρωσία, που διατηρεί μια περίπλοκη σχέση με τον Λουκασένκο, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, δεδομένου ότι από τη Λευκορωσία περνούν οι ρωσικοί αγωγοί που μεταφέρουν φυσικό αέριο στη Δύση.

Μεγάλη συγκέντρωση στη Λευκορωσία κατά της επανεκλογής του Λουκασένκο.

Λευκορωσία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της επανεκλογής του Λουκασένκο

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έδωσαν το "παρών" σε συγκέντρωση στη Λευκορωσία μπροστά από την έδρα της κρατικής τηλεόρασης προκειμένου να διαδηλώσουν εναντίον της επανεκλογής του Λουκασένκο.