ΥΠΕΞ: “Η Βόρεια Μακεδονία επιστρέφει σε ενέργειες που υποδηλώνουν αλυτρωτική διάθεση”

Διαβάζεται σε 1'
ΥΠΕΞ: “Η Βόρεια Μακεδονία επιστρέφει σε ενέργειες που υποδηλώνουν αλυτρωτική διάθεση”
EUROKINISSI

Το ΥΠΕΞ κατηγορεί τη Βόρεια Μακεδονία για συνεχιζόμενες παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και για ενέργειες που “που υποδηλώνουν αλυτρωτική διάθεση και πλήρη άγνοια της ιστορίας”.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας για συνεχιζόμενες παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η ανακοίνωση τονίζει ότι η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας απομακρύνεται καθημερινά από τις σχέσεις καλής γειτονιάς, υπονομεύοντας το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο.

«Η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας συνεχίζει να παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών», αναφέρει αρχικά το υπουργείο Εξωτερικών. «Επιπλέον, επιστρέφει σε ενέργειες του παρελθόντος που υποδηλώνουν αλυτρωτική διάθεση και πλήρη άγνοια της ιστορίας», τονίζει χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνει, «ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έθεσε ήδη αναλυτικά υπ’ όψιν των ομολόγων του στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων τις σχετικές παραβιάσεις και θα συνεχίσει να το πράττει».

Επιπλέον, προσθέτει, το θέμα τίθεται σε διεθνές επίπεδο εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης. «Η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας απομακρύνεται καθημερινά όλο και περισσότερο από τις σχέσεις καλής γειτονιάς που αποτελούν τον πυρήνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα