Υποκλοπές: Υπόμνημα Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο – Τι ζητά

Διαβάζεται σε 2'
Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης Aris Oikonomou / SOOC

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε υπόμνημα σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Συνάντηση με τον Χρήστο Ράμμο.

Κατατέθηκε σήμερα, Τρίτη (31/10), στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου υπόμνημα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, μετά την ανάθεση της έρευνας σε Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Με το υπόμνημα ζητείται ενόψει όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η διασταύρωση της λίστας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την ΕΥΠ για να αποδειχθεί ποιοι από τους στόχους του Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ. Να εξακριβωθεί δηλαδή αν υπήρξε και λειτούργησε κοινό κέντρο παρακολουθήσεων.

Σημειώνεται ότι η έρευνα για τη σχέση Predator και ΕΥΠ είχε ζητηθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2022 στη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά, που είχε κατατεθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Συνάντηση Ανδρουλάκη με Ράμμο

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο είχε στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (31/10) ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε στην Επιτροπή LIBE σχετικά με την αντικατάσταση τριών μελών της ΑΔΑΕ μετά τη σύμπραξη ΝΔ και Ελληνικής Λύσης στη Βουλή, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε πως δεν γνώριζε τις λεπτομέρειες για τους λόγους για τους οποίους έγιναν οι αλλαγές, ενώ τόνισε πως οι εξελίξεις ήταν ένα “σοκ” για τον ίδιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα