Υποκλοπές – Σόφι ιν’τ Βελντ: Η ξαφνική μεταφορά της έρευνας γεννά κρίσιμα ερωτήματα

Διαβάζεται σε 2'
Σόφι ιν'τ Βελντ
η εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, Σόφι ιν'τ Βελντ ZIGA ZIVULOVIC JR/© European Union 2021

Η εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, Σόφι ιν’τ Βελντ, σχολίασε την ανάθεση της έρευνας για τις υποκλοπές στον Άρειο Πάγο. Αναλυτικά όσα είπε.

Την ανάθεση της έρευνας για τις υποκλοπές στον Άρειο Πάγο σχολίασε η εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, Σόφι ιν’τ Βελντ με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, με την οποία θέτει κρίσιμα ερωτήματα κάνοντας λόγο για “ξαφνική μεταφορά της έρευνας”, λίγες εβδομάδες μετά τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ σχετικά με τη σύνθεση των μελών της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ.

Η ίδια επισημαίνει ότι “βασικό ερώτημα” παραμένει το αν “θα συγκριθούν οι λίστες στόχων του Predator και της ΕΥΠ”. Σύμφωνα με την Σόφι ιν’τ Βελντ εάν τα ίδια ονόματα είναι κοινά και στις δύο περιπτώσεις “ο ρόλος της κυβέρνησης γίνεται αναμφισβήτητος”.

“Ξαφνική μεταφορά της έρευνας PredatorGate σε άλλο εισαγγελέα, λίγες εβδομάδες μετά την ‘ακύρωση’ της ανεξάρτητης εποπτικής αρχής ΑΔΑΕ, από την κυβέρνηση. Βασικό ερώτημα: θα συγκριθούν οι λίστες στόχων του Predator και της ΕΥΠ; Εάν ταυτίζονται, ο ρόλος της ΝΔ/κυβέρνησης γίνεται αναμφισβήτητος” έγραψε συγκεκριμένα η Σόφι ιν’τ Βελντ.

Η ίδια, με δεύτερη ανάρτησή της, σχολίασε επίσης την «εκκωφαντική σιωπή» μετά την «απόπειρα μόλυνσης με predator των τηλεφώνων της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα και του ευρωβουλευτή Πιερ Καρλέσκιντ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα