Προγραμματισμένη η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ λέει η πρεσβεία των ΗΠΑ

Προγραμματισμένη η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ λέει η πρεσβεία των ΗΠΑ
Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει αιχμές για την ακύρωση του ραντεβού, ενώ το Μαξίμου είχε διανείμει φωτογραφία Μητσοτάκη- Τραμπ κατά τη δεξίωση του προέδρου των ΗΠΑ.

Επιβεβαιώνει ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα ότι η συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είχε προγραμματιστεί για προχθές, Τρίτη 24/9.

“Είχε προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Τραμπ και του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη. Δυστυχώς, λόγω περιορισμών στο πρόγραμμα, η συνάντηση τελικά ακυρώθηκε”, αναφέρει ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας. “Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα”, τονίζει, “έχουν μακροχρόνια, ισχυρή και πολύπλευρη συνεργασία. Ο επικείμενος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ-Ελλάδας, στην Αθήνα υπογραμμίζει την αμοιβαία δέσμευσή μας για εμβάθυνση της συνεργασίας”.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απηύθηνε ερωτήματα για το λόγο της αναβολής της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο: «Η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τραμπ αποτελούσε εξαρχής τον ακρογωνιαίο λίθο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ και της συμμετοχής του στη Γενική Σύνοδο του ΟΗΕ. Το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου με αλλεπάλληλες διαρροές του είχε ανεβάσει τον πήχη για την επίμαχη συνάντηση. Ως εκ τούτου, μετά την ακύρωση προκύπτουν κάποια σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν επίσημα:

Πρώτον, είχε προηγηθεί της επίσκεψης η αρμόζουσα διπλωματική προετοιμασία από την κυβέρνηση;

Δεύτερον, υπήρχε τελικά προγραμματισμένη και οριστικοποιημένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τραμπ;

Και τρίτον, η συνάντηση ακυρώθηκε ή αναβλήθηκε και θα προγραμματισθεί εκ νέου κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη; Δεδομένου ότι από ότι μαθαίνουμε ο κ. Τραμπ σήμερα (σ.σ. χθες) συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα συναντήσεών του, θα υπάρξει συνάντηση τελικά;»

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το Μαξίμου είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφία με τους κκ Μητσοτάκη και Τραμπ και τις συζύγους τους να χαμογελούν ποζάροντας στη δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στα μέλη των αντιπροσωπειών που συμμετείχαν στη ΓΣ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα