Κ. Φίλης: Η Τουρκία εκβιάζει λύση, για μία θέση καλύτερη από αυτή που έχει σήμερα

Κ. Φίλης: Η Τουρκία εκβιάζει λύση, για μία θέση καλύτερη από αυτή που έχει σήμερα

Ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για τις κινήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, σημειώνοντας πάντως πως "δεν βλέπει στην ατζέντα του Ερντογάν θερμό επεισόδιο".

“Δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα με την Τουρκία. Μας είχε προϊδεάσει εδώ και καιρό”, δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 μας ο Κωνσταντίνος Φίλης, γενικός διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων σε σχέση με τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Κατά τον ίδιο, η Άγκυρα δεν θέλει να μείνει εκτός νυμφώνος στην περιοχή και όχι μόνο για την ενέργεια ενώ εκτίμησε ότι η Τουρκία ενοχλήθηκε από την παρουσία Πομπέο στη τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και θέλει να δοκιμάσει την Ουάσινγκτον.

Θεώρησε επίσης ότι η Τουρκία δεν θα σταματήσει εδώ.

“Είναι ένα σημείο χωρίς επιστροφή. Η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει πίσω εκτός αν βρεθεί ένας συμβιβασμός που να την ευνοεί. Επομένως εκβιάζει μία λύση η οποία θα είναι καλύτερη από τη θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα”, προέβλεψε ο κ. Φίλης αν και όπως είπε δεν “βλέπει” στην ατζέντα του Ερντογάν ένα θερμό επεισόδιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα