Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ δε θα γίνει γκρουπούσκουλο, αλλά πρέπει να αλλάξει

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η ΝΔ πρέπει να αλλάξει και πρέπει να προσαρμοστεί σε μια πραγματικότητα πολύ διαφορετική, είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης

"Δεν περίμενα κάποια καταστροφή στο χθεσινό Eurogroup.  Είναι θετικό ότι η Κυβέρνηση αναγνώρισε πως πρέπει να ξεκινήσει μια τεχνική συζήτηση με τα κλιμάκια των θεσμών, δηλαδή της τέως τρόικας αφού για τα ίδια πρόσωπα μιλάμε", είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989».

"Οι συζητήσεις πρέπει να λάβουν χώρα στην Αθήνα, καθώς εδώ γινόντουσαν πάντα οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας. Μετά από 40 μέρες ήρθε η αναγνώριση της αυτονόητης πραγματικότητας. Χάσαμε πολύ χρόνο για να καταλήξουμε στο απολύτως αυτονόητο συμπέρασμα. Τώρα αρχίζει η πραγματική διαπραγμάτευση", τόνισε, και προσέθεσε "ποτέ δεν πέρασε η πραγματικότητα στους πολίτες ότι και επί ημερών μας υπήρξε μια σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Είχε περάσει η αίσθηση στους πολίτες ότι υπακούμε τυφλά σε email, κάτι το οποίο δεν είναι αλήθεια"

"Η Κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λύσει το πρόβλημα ρευστότητας καταφεύγοντας σε μια στάση πληρωμών που έχει ήδη επέλθει. Θα πληρώνει μόνο μισθούς και συντάξεις", είπε και σημείωσε ότι "η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει γκρουπούσκουλο ή κόμμα του 5% αλλά πρέπει να αλλάξει και πρέπει να προσαρμοστεί σε μια πραγματικότητα πολύ διαφορετική. Πρέπει να στραφεί προς το χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου διότι είμαστε ένα κόμμα ηλικιωμένων, πήραμε διαζύγιο από τις παραγωγικές ηλικίες και από το 2004 έχουμε χάσει τους μισούς μας ψηφοφόρους"

"Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα από το να πάμε σε ένα συνέδριο. Πρέπει να ενισχυθεί η συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων. Χρειαζόμαστε ένα Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο να συνεδριάζει μια φορά την εβδομάδα και να λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις για την πορεία του κόμματος. Πρέπει να δοθεί περισσότερος λόγος στους βουλευτές', κατέληξε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network