Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Να δημοσιευθούν όλα τα πρακτικά της Επιτροπής

Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Να δημοσιευθούν όλα τα πρακτικά της Επιτροπής
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Eurokinissi

Την δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ζητά με ερώτησή της προς τον υπουργό Υγείας σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Να διασφαλίσει τη διαφάνεια και την επιστημονική αξιοπιστία στη λειτουργία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καλεί την κυβέρνηση το σύνολο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα ζητά τη δημοσιοποίηση όλων των πρακτικών από τις συνεδριάσεις της.

Με ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικαλούμενοι δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «εργαλειοποίηση της Επιτροπής», τονίζουν «την ανάγκη πλήρους διαφάνειας και επαρκούς επιστημονικής τεκμηρίωσης των αποφάσεων σχετικά με την υγειονομική διαχείριση της κρίσης με ανοικτά και προσβάσιμα από όλους επιδημιολογικά δεδομένα και αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση στο ΕΣΥ».

Όπως τονίζουν, «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επανειλημμένα ζητήσει να τεθούν ρήτρες «σύγκρουσης συμφερόντων» για τα μέλη της Επιτροπής και είχε καλέσει την κυβέρνηση να εγγυηθεί τη διάκριση ρόλων ανάμεσα στην Επιστήμη και στην Πολιτική». Κατηγορούν δε την κυβέρνηση ότι «στόχος της είναι κυρίως η επικοινωνιακή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, η μετάθεση ευθυνών και η αποφυγή του πολιτικού κόστους και η εδραίωση ενός συγκεντρωτικού και αυταρχικού μοντέλου διακυβέρνησης».

Μιλούν ακόμα για «προβληματική τεκμηρίωση των αποφάσεων αναφορικά με τη λήψη περιοριστικών μέτρων αλλά και ενημέρωση της κοινής γνώμης και του πολιτικού συστήματος», καθώς και για «στρεβλή διαχείριση που δημιουργεί την αίσθηση της “εργαλειοποίησης” των ειδικών από την κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα