Και αν το Βέλγιο αγόραζε οχτώ F-16 μεταχειρισμένα από την Ελλάδα;

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Λάρισα. Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 (Γ.Τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ANDREA BONETTI)
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Λάρισα. Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 (Γ.Τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ANDREA BONETTI) EUROKINISSI

Το δημοσίευμα βελγικού μέσου για τις βλέψεις των Βρυξελλών και την εξαγορά μεταχειρισμένων από τη χώρα μας

«Και αν το Βέλγιο αγόραζε οχτώ F-16 μεταχειρισμένα από την Ελλάδα;» τιτλοφορείται πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Antoine Clevers στη La Libre Belgique, το οποίο αναφέρεται στην άποψη που εξέφρασε ο βουλευτής Veli Yuksel (CD&V) ότι το Βέλγιο θα έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο να αγοράσει μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη, μία επιλογή που θα του επέτρεπε να κερδίσει χρόνο και να αποκτήσει ένα περιθώριο ελιγμών, ούτως ώστε να λάβει την καλύτερη δυνατή απόφαση στο πλαίσιο της διαδικασίας αντικατάστασης των παλιών F-16 του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η ιδέα αυτή δε φύτρωσε από το πουθενά, αφού η πιθανότητα απόκτησης μεταχειρισμένων αεροπλάνων έχει ήδη συζητηθεί στους κυβερνητικούς, στρατιωτικούς και βιομηχανικούς κύκλους και αφορά συγκεκριμένα την αγορά οχτώ μεταχειρισμένων  F-16 από την Ελλάδα.

SHARE:

24Media Network