Και επίσημα αντιπρόεδροι της ΝΔ Χατζηδάκης και Γεωργιάδης

Και επίσημα αντιπρόεδροι της ΝΔ Χατζηδάκης και Γεωργιάδης

Ο Κ. Χατζηδάκης αναλαμβάνει τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος και ο κ. Γεωργιάδης το συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου.

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζονται αντιπρόεδροι του Κόμματος ο Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης, με αρμοδιότητα τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος και ο Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με αρμοδιότητα το συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου.

Ο κ.Γεωργιάδης προσήλθε στη Συγγρού αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της ανάληψης των νέων καθηκόντων του ως αντιπροέδρου και δήλωσε: "Ο κ. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μου ανέθεσε μία πολύ μεγάλη ευθύνη. Ένα υψηλό κομματικό αξίωμα, στο οποίο θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ. Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή σελίδας, χρειάζεται να δώσουμε ξανά στον τόπο ελπίδα. Και πιστεύω ότι με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό θα το καταφέρουμε. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία και στον Κωστή Χατζηδάκη. Ευχαριστώ".

Εν τω μεταξύ, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να κλείσει και η εκκρεμότητα με τον ορισμό των στελεχών που θα αναλάβουν την ευθύνη συγκεκριμένων τομέων της πολιτικής της ΝΔ που θα τροφοδοτούν και την επεξεργασία θέσεων καθώς και την αντιπολιτευτική δουλειά της ΝΔ. Οι προτεινόμενοι από τον κ. Μητσοτάκη αναμένεται να τεθούν στην κρίση της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα κληθεί να τους εκλέξει. Ήδη έχουν οριστεί οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι (Δένδιας, Βρούτσης, Κεραμέως) και ο γραμματέας της ΚΟ (Τσιάρας).

Παράλληλα με τη διαμόρφωση της κεφαλής και του σκελετού του νέου στελεχικού οργανογράμματος, αυτή την εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει το βάπτισμα του πυρός στο νέο του ρόλο ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς αύριο συναντάται με τον πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου, ενώ την Τετάρτη θα επισκεφτεί στο Προεδρικό μέγαρο τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Πάντως τις συναντήσεις κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις εγκαινίασε βλέποντας δια ζώσης στο γραφείο του στη βουλή στον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο. Επίκεντρο της συνάντησης ήταν το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα με αιχμή την ενημέρωση που ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ από τον κ. Αβραμόπουλο σχετικά με τις «ανησυχητικές φήμες» περί αποπομπής της Ελλάδας από τη Σένγκεν αλλά και της στάσης της Τουρκίας στο θέμα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκρηκτικό μείγμα νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς

Για «εκρηκτικό μείγμα νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς», και «"νέο" ξεκίνημα με τα πιο παλιά και φθαρμένα υλικά», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου.

«Η τοποθέτηση του ακροδεξιού Άδωνι Γεωργιάδη και του νεοφιλελεύθερου Κωστή Χατζηδάκη στις θέσεις των αντιπροέδρων της ΝΔ δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τον πολιτικό προσανατολισμό της νέας ηγεσίας του κ. Μητσοτάκη» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε ό,τι αφορά τον πρώτο, η μακρόχρονη διαδρομή του στην πολιτική, από την εποχή του ΛΑΟΣ ως την ένταξη του στη Ν.Δ. επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά, έχει δώσει άπειρα δείγματα γραφής που μόνο αποδομούν το μετριοπαθές και ευρωπαϊκό προφίλ που προσπαθεί διακαώς να χτίσει η νέα ηγεσία της ΝΔ. Από την άλλη πλευρά, η ανάθεση στον Κ. Χατζηδάκη της ευθύνης για το πρόγραμμα της ΝΔ, αποτελεί εγγύηση για την προσήλωση στις πιο ακραίες επιταγές της νεοφιλελεύθερης ατζέντας, που έχουν ως προμετωπίδα την αποδόμηση του κράτους πρόνοιας και την εξόντωση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, στις οποίες ομνύει με το δικό του ακροδεξιό στυλ και ο έτερος αντιπρόεδρος», προστίθεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζεται:

«Πρόκειται για ένα εκρηκτικό μείγμα νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς, που συμβολίζει το "νέο" ξεκίνημα της ΝΔ, φτιαγμένο με τα πιο παλιά και φθαρμένα υλικά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο πρωινός καφές του Κυριάκου Μητσοτάκη

SHARE:

24Media Network