Και το ΕΛΚ “χειροκρότησε” τη συμφωνία για το Σκοπιανό

Και το ΕΛΚ “χειροκρότησε” τη συμφωνία για το Σκοπιανό
Η Φεντερίκα Μογκερίνι AP

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής επιβεβαίωσε, ότι στο Στρασβούργο υπήρξε υποστήριξη από όλα τα πολιτικά κόμματα.

Επιβεβαίωση ότι «όλες οι πολιτικές ομάδες χειροκρότησαν στο Στρασβούργο» κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ για το ονοματολογικό, έδωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι. Ηταν η απάντησή της σε ερώτηση για την μη αντίδραση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τη συμφωνία. Υπενθυμίζεται ότι το EPP είναι το μόνο που δεν έχει εκδηλώσει καμία αντίδραση.

Η ίδια τόνισε ότι στο Στρασβούργο υπήρξε υποστήριξη από όλα τα πολιτικά κόμματα, κάτι το οποίο εκτίμησε ότι αντανακλά το γενικό αίσθημα σε όλες τις πολιτικές οικογένειες στην Ευρώπη. Η ίδια διευκρίνισε ότι δεν σκοπεύει να σχολιάσει τις θέσεις των ευρωπαϊκών πολιτικών ομάδων και εξήγησε ότι η ΕΕ καλωσορίζει τη συμφωνία και θα συνεχίζει να υποστηρίζει την εκτέλεσή της, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν διμερείς, υπό τα Ηνωμένα Έθνη και πως η ΕΕ τις παρακολουθούσε καθώς αφορούσαν ένα κράτος μέλος της.

Η Φ. Μογκερίνι επανέλαβε ότι η ΕΕ καλωσόρισε αμέσως αυτό το «ιστορικό βήμα» και πρόσθεσε πως η ΕΕ θα συνεχίσει να συνοδεύει και να υποστηρίζει την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής, όπως συνόδευσε και υποστήριξε τις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης, από την αρχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα