Κακλαμάνης: Στις ευρωεκλογές το μήνυμα για τον κ. Τσίπρα πρέπει να είναι ηχηρό

Κακλαμάνης: Στις ευρωεκλογές το μήνυμα για τον κ. Τσίπρα πρέπει να είναι ηχηρό
Ο Νικήτας Κακλαμάνης EUROKINISSI

Ως "μητέρα των μαχών" χαρακτηρίζει τις ευρωεκλογές ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ για τις εθνικές εκλογές εκτιμά, ότι "η διαφορά θα είναι απολύτως διακριτή και η ΝΔ θα πετύχει την αυτοδυναμία".

«Τα όσα δεινά έχουν προκληθεί στη χώρα, από τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι οι πρώτες εκλογές που διεξάγονται μετά από καιρό, επιβεβαιώνουν τον χαρακτηρισμό της “μητέρας των μαχών”» υποστηρίζει για τις επικείμενες ευρωεκλογές, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνοντας επίσης ότι «πρέπει το μήνυμα για τον κ. Τσίπρα να είναι ηχηρό».

Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη «όποτε και αν γίνουν εθνικές εκλογές, η διαφορά θα είναι απολύτως διακριτή και η ΝΔ θα πετύχει την αυτοδυναμία», ενώ άποψη του είναι ότι «όσο καθυστερεί ο κ. Τσίπρας να κάνει τις εκλογές αυτή η αυτοδυναμία θα γίνεται πιο ισχυρή».

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών ο Νικήτας Κακλαμάνης δηλώνει πως «στη ΝΔ θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη από τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα» ωστόσο διευκρινίζει «Τα προσκαλούμε όλα αλλά δεν παρακαλούμε κανέναν» ενώ ερωτηθείς για την εκλογή του επόμενου Προέδρου Δημοκρατίας ο κ. Κακλαμάνη ξεκαθαρίζει: «Εμείς θα προτείνουμε και οι άλλοι θα ακολουθήσουν».

Κληθείς να σχολιάσει το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στα Σκόπια, ο Νικήτας Κακλαμάνης, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστηρίζει ότι «ο μόνος που δικαιούνται να χαμογελάει είναι ο κ. Ζάεφ, ο οποίος μέσα σε ένα χρόνο απέκτησε για το κρατίδιό του ό,τι δεν είχε επί 30 χρόνια».

Για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, ο αντιπρόεδρος της Βουλής σχολιάζει: «Πριν από 25 χρόνια, ως ευρωβουλευτής αλλά και ευρωσκεπτικιστής είχα προβλέψει ότι η ΕΕ σταδιακά θα απομακρύνεται από τις ιδρυτικές της αξίες… Πολλοί δήθεν φιλοευρωπαίοι με χαρακτήρισαν “Λεπέν της Ελλάδας”. Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι μιλούν για την ανάγκη να επιστρέψει η ΕΕ στις ιδρυτικές της αξίες. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα».

Τέλος, μιλώντας για τα εθνικά θέματα και σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία, ο Νικήτας Κακλαμάνης δηλώνει: «Φοβάμαι ότι ο Ερντογάν, επειδή είναι πληγωμένο θηρίο θα αντιδράσει άσχημα. Ελπίζω αυτή η αντίδρασή του να μην προκαλέσει αρνητικές εξελίξεις με την Ελλάδα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα