Καλογήρου για φυλακές: Καταγγελίες με συγκεκριμένο τρόπο κι όχι για δημιουργία εντυπώσεων

Καλογήρου για φυλακές: Καταγγελίες με συγκεκριμένο τρόπο κι όχι για δημιουργία εντυπώσεων
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλης Καλογήρου Eurokinissi

Σχόλιο του υπουργού Δικαιοσύνης για τα όσα κατήγγειλε νωρίτερα για κυκλώματα στις φυλακές ο Αντώνης Αραβαντινός - Ο Μ. Καλογήρου παραδέχτηκε ότι λόγω της κρίσης υπάρχουν φυλακές διαφορετικών ταχυτήτων από πλευράς υποδομών.

«Οι καταγγελίες δεν πρέπει να περπατούν στην «γκρίζα» περιοχή» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου σχολιάζοντας όσα κατήγγειλε νωρίτερα για κυκλώματα στις φυλακές ο Αντώνης Αραβαντινός. Τις καταγγελίες αυτές μετέφερε στην επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου από την ΔΗΣΥ βάζοντας επίσης το ζήτημα των ανησυχητικά πολλών αυτοκτονιών στις φυλακές. Ο Μ. Καλογήρου προέτρεψε οι καταγγελίες να γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο, ο οποίος διασφαλίζει και την ασφάλεια όσων κάνουν την καταγγελία και να αποφεύγονται καταγγελίες που γίνονται «με όρους επικοινωνιακής συζήτησης για δημιουργία εντυπώσεων».

Ο Μ. Καλογήρου παραδέχτηκε ότι στις φυλακές υπάρχουν «φαινόμενα προβληματικά κι επείγοντα» εκτιμώντας ότι η κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστες τις φυλακές δημιουργώντας διαφορετικές ταχύτητες με βάση τις υποδομές. Παράλληλα, ο Μ. Καλογήρου σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις για την βελτίωση των συνθηκών και της λειτουργίας των φυλακών, ενώ επιφυλάχθηκε ότι σύντομα θα αναφερθεί και σε συγκεκριμένες δράσεις υπέρ των εργαζομένων στην φυλακή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version