Καλογήρου: Το κλίμα στη Δικαιοσύνη είναι ζοφερό

Μιχάλης Καλογήρου
Μιχάλης Καλογήρου EUROKINISSI

Για τη δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ δικαστικών λειτουργών για τον χειρισμό της υπόθεσης Novartis, αλλά και για την κριτική που ασκείται για τους νέους ποινικούς κώδικες, μίλησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6.

"Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι ζοφερό", δήλωσε στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" του Βασίλη Σκουρή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, σχολιάζοντας τη δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ δικαστικών λειτουργών για τον χειρισμό της υπόθεσης Novartis.

Ο Μιχάλης Καλογήρου είπε ότι η προκαταρκτική εξέταση γίνεται για να πάψουν οι διαρροές, αλλά και να ξεκαθαριστεί η κατάσταση που όπως είπε δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις και πλήττει το κύρος της δικαιοσύνης.

Απέρριψε, επίσης, τα περί σκευωρίας και στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων που καταλογίζει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο για τέσσερα πρόσωπα.

ADVERTISING

“Το αν και ποια πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται θα το αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Δεν θα κάνω κανένα ιδιαίτερο σχόλιο για τα περί σκευωρίας και εξεταστικών. Από κει που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι” είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Σε σχέση με τις καταγγελίες Αγγελή, απάντησε πώς “κάποιοι μισοδιαβάζουνε την επιστολή Αγγελή” καθώς -σύμφωνα με τον κ. Καλογήρου - ο αντιεισαγγελέας στο κείμενό του δηλώνει ότι υπάρχει σκάνδαλο αλλά κατά τη γνώμη του δεν ερευνάται σωστά.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε και στην κριτική που ασκείται για τους νέους ποινικούς κώδικες.

Ο Μιχάλης Καλογήρου καταλόγισε ιδιοτέλεια, προχειρότητα και πολιτική ανοησία σε όσους σχετίζουν την ελάφρυνση των ποινών με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Πρόσθεσε ότι προβλέπονται ήδη στα κωλύματα ποια πρόσωπα έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis, Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Novartis: Αυλαία για τη διπλή έρευνα

Ξένη Δημητρίου: "Έχουμε εμπιστοσύνη στα αρμόδια όργανα"

Υπόθεση Novartis: ΝΔ και Σαμαράς κατηγορούν την κυβέρνηση για σκευωρία

SHARE:

24Media Network