Δίκη C4I: Πολύδωρας και Μαρκογιαννάκης θα καταθέσουν ως μάρτυρες

Ο Βύρων Πολύδωρας
Ο Βύρων Πολύδωρας EUROKINISSI

Έχουν κληθεί από την ελληνική δικαιοσύνη προκειμένου να βρεθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

«Παρέλαση» πρώην υπουργών της κυβέρνησης της ΝΔ, αναμένεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η κύρια υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4I.

Βυρων Πολυδωρας, Χρηστος Μαρκογιαννάκης , ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου δημόσιας τάξης Κώστας Αιλιανός και ο τότε νομικός σύμβουλος του υπουργείου, καλούνται ως μάρτυρες, προκειμένου να καταθέσουν στη δίκη με βασικούς κατηγορούμενος το Μιχάλη Χριστοφοράκο και γερμανικά στελέχη της Siemens.

Το αίτημα υπέβαλε η πλευρά της αμερικανικής εταιρίας Saic, η οποία είχε αναλάβει το έργο με υπεργολάβο τη Siemens και έγινε δεκτό από την ελληνική Δικαιοσύνη. Πάντως, ο τρίτος υπουργός που αναφέρεται στην υπόθεση και νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, δεν πρόκειται να καταθέσει, εξαιτίας του σημερινού αξιώματός του, ούτε και υποβλήθηκε σχετικό αίτημα.

ADVERTISING

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι τότε υπουργοί πείστηκαν από τους εκπροσώπους της εταιρίας να τροποποιήσουν δυο φορές την σύμβαση, με αποτέλεσμα να ζημιώσουν το ελληνικό δημόσιο με 147.000.000 ευρώ. Αυτή η παραδοχή είναι που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, καταγγέλλοντας ποινικές ευθύνες Παυλόπουλου, Μαρκογιαννάκη και Πολύδωρα για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι αντιπροσωπεία βουλευτών του ΔΗΣΥ κατέθεσαν σχετική αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου η οποία αναμένεται να ζητήσει όλα τα στοιχεία από το Κοινοβούλιο προκειμένου να φανεί αν το τελευταίο ειπχε λάβει γνώση όλης της δικογραφίας ή όχι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network