Καμίνης: Δημιουργία δύο νέων αντιδημαρχιών

Καμίνης: Δημιουργία δύο νέων αντιδημαρχιών

Τη δημιουργία δύο νέων αντιδημαρχιών εξήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ζητώντας παράλληλα τη σύμπραξη όλων των δημοτικών παρατάξεων της πόλης

Τη διεύρυνση του θεσμού των αντιδημαρχιών με τη δημιουργία δυο νέων αντίστοιχων θέσεων, οι οποίες έρχονται να καλύψουν ανάγκες και προβλήματα που έχουν προκληθεί από την οικονομική κρίση, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Μια εξ αυτών είναι η αντιδημαρχία για την Κοινωνία των Πολιτών, που στόχο έχει τη στενή διασύνδεση και συνεργασία του δήμου Αθηναίων με τις ομάδες της Κοινωνίας των Πολιτών. Η αντιδημαρχία αυτή θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες και τα Διαμερισματικά Συμβούλια. Η δεύτερη είναι η αντιδημαρχία για το παιδί, με αρμοδιότητες στην εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση.

Όσον αφορά τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής περιόδου, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι άμεση προτεραιότητα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ στόχος καθ' όλη τη θητεία της επανεκλεγείσας δημαρχιακής αρχής είναι η σύμπραξη των διαφορετικών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.

Χαρακτηριστικά δε είπε το εξής: «Καλούμαστε να συμπράξουμε, διαφυλάσσοντας ο καθένας τη διακριτή του φυσιογνωμία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζούμε μέσα σε ένα καθεστώς διαιρέσεων και ασυμφιλίωτων κοσμοθεωριών».

SHARE:

24Media Network