Καμίνης: Το πρόγραμμα μας συνιστά την πρόταση της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας

O δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, προσέρχεται στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής
O δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, προσέρχεται στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής EUROKINISSI

Μία σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία οφείλει, σημείωσε ο Δήμαρχος Αθηνών, «να βάζει ως προτεραιότητα την παιδεία, όπως έκαναν όλες οι χώρες που βγήκαν από βαθιές κρίσεις

Ο Γιώργος Καμίνης που συντόνισε τις ομάδες εργασίας για το πολιτικό πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στα στελέχη που συμμετείχαν στην εκπόνησή του ανέφερε ότι «το πολιτικό πρόγραμμα προτείνει σχέδιο ανασυγκρότησης που συνδυάζει την παραγωγή πλούτου με την καταπολέμηση των ανισοτήτων, την ποιότητα ζωής, τις πολιτικές για την κλιματική αλλαγή, την αποκέντρωση, την κοινωνική συνοχή, τη δικαιοσύνη, την αναδιανομή και αλληλεγγύη των γενεών».

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι με την προγραμματική πρόταση που ετοιμάστηκε «υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαφορετικότητα, τη διαφάνεια, τη συμμετοχή, την ανοικτή πρόσβαση στην τεχνολογία και την πληροφορία. Πυρήνας της πολιτικής μας είναι η ανάγκη να ξεκινούν οι άνθρωποι με ίσες ευκαιρίες τη ζωή τους».

Μία σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία οφείλει, πρόσθεσε, «να βάζει ως προτεραιότητα την παιδεία, όπως έκαναν όλες οι χώρες που βγήκαν από βαθιές κρίσεις. Ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω. Από τον βρεφονηπιακό σταθμό και να φτάσουμε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με καλά δημόσια σχολεία».

Επισήμανε ότι προοδευτικό είναι να δοθεί ανάσα στους νέους αυτοαπασχολούμενους με 3ετή απαλλαγή των ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ώστε να απελευθερώσουν τις ατομικές τους δυνάμεις χωρίς το βάρος πάγιων εξόδων.

«Όλα αυτά που ανήκουν στον πυρήνα μιας σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας, μπορούν να αποτελέσουν το πολιτικό, ιδεολογικό και αξιακό μας πλαίσιο. Με ρεαλισμό και ριζοσπαστισμό ταυτόχρονα, με συναινέσεις αλλά και ρήξεις, με οδηγό την κοινή λογική αλλά και τη φαντασία», τόνισε.

Για το πρόγραμμα των 160 σελίδων συνεργάστηκαν περισσότερα από 300 άτομα από όλα τα μέρη που συνθέτουν το νέο φορέα σε 10 ομάδες εργασίας για διάστημα περίπου 3 μηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής, Συνέδριο Κίνημα Αλλαγής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνέδριο Κινήματος Αλλαγής: Τα γιουχαΐσματα στον Λεβέντη, η μάχη του χειροκροτήματος και μια απουσία

SHARE:

24Media Network