Καμμένος: Ακούσαμε μόνο για κατσίκια και Αρκά

Discussion and vote on the Plenum of the Greek Parliament for the new social security reform bill, in Athens, on May 8, 2016 /         ,  ,  8 , 2016
Discussion and vote on the Plenum of the Greek Parliament for the new social security reform bill, in Athens, on May 8, 2016 / , , 8 , 2016 NICK PALEOLOGOS / SOOC

Κόντρα του προέδρου των ΑΝΕΛ με τη ΝΔ και το Ποτάμι. Τι είπε για Μουρούτηδες και τι απάντησε ο Θεοδωράκης στις αιχμές για διαφημιστικά κονδύλια (Vid)

Σε σκληρή αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση και ιδιαίτερα με τη ΝΔ ήλθε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, υποστηρίζοντας ότι την ίδια ώρα που γίνεται τεράστια καμπάνια και προσπάθεια από διεθνείς προσωπικότητες για την στήριξη της Ελλάδος, η ίδια περιορίζεται σε μια στείρα κριτική κατά της κυβέρνησης.

Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι συντάσσεται με τους νεοφιλελεύθερους και δικαιώνει το ΔΝΤ, που έδωσε για άλλη μία φορά σόου.

 Υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση κατάφερε να φέρει μέτρα πολύ λιγότερα από αυτά που υπέγραψαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Είναι συγκινητικό ότι χιλιάδες υπογραφές μπαίνουν σε ένα κείμενο υπέρ της Ελλάδος που καλούν όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες να στηρίξουν την χώρα μας, να την βγάλουν από τις αλυσίδες, να την αφήσουν να τραβήξει μπροστά στην πρόοδο. Και είναι πολύ λυπηρό την ίδια στιγμή που γίνεται αυτό, το μόνο που ακούσαμε από τους αρχηγούς της Αντιπολίτευσης ήταν μεταξύ κατσίκας και γελοιογραφιών του Αρκά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι μετά από σκληρή διαπραγμάτευση η σημερινή κυβέρνηση φέρνει μέτρα ύψους 5,6 δις μέχρι το 2018, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, υπέγραψαν, όπως είπε, τον Ιούνιο του 2014, μέτρα ύψους 18 δις για το διάστημα 2015 - 2016.

«Αυτή είναι η διαφορά μας και η μόνη αλήθεια που υπάρχει», επεσήμανε ο κ. Καμμένος επικαλούμενος σχετική έκθεση του ΔΝΤ την οποία και κατέθεσε στη Βουλή ενώ επιτέθηκε στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι στην ομιλία του δικαίωσε το ΔΝΤ για τα μέτρα που προτείνει.

«Να θυμίσω για πιο λόγο φτάσαμε να ψηφίσουμε αυτά τα μέτρα, ποιοι είναι υπεύθυνοι που στήριξαν το psi, χρέωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία 11δις 597 εκ ευρώ; Γιατί αυτή είναι η εικόνα της χώρας που εσείς διαλύσατε και υποχρεώνεται αυτή την κυβέρνηση να παίρνει τέτοια μέτρα. Δεν διαλύσατε μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία με την πολιτική που ακολουθήσατε αλλά οδηγήσατε και στην μείωση των εισπράξεων. Τα σπασμένα τα δικά σας καλείται ο ελληνικός να πληρώσει και με το ένα τρίτο των μέτρων που εσείς υπογράψατε», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Ταυτόχρονα, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει ποια είναι η στάση της ΝΔ, και αν συντάσσεται, όπως είπε, με την δήλωση του πρώην προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη πέρσι το καλοκαίρι, ότι στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την συμφωνία που είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ή ακολουθεί άλλο δρόμο, αυτόν του ακραίου νεοφιλελευθερισμού.

«Ο τεράστιος πόλεμος κατά του Κώστα Καραμανλή, η συνεχής αμφισβήτηση του, δείχνουν ότι ακολουθεί ένα νέο δρόμο που δεν θα φέρει συμμαχίες προς τα κεντροαριστερά αλλά από τους νεοφιλελεύθερους», σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός 'Αμυνας κατηγόρησε ακόμα την ΝΔ ότι επιλέγει να καλύπτει την εγκληματική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και δεν στηρίζει την εθνική προσπάθεια.

Ο κ. Καμμένος μίλησε επίσης για κονδύλια διαφημιστικά πολλών εκατομμυρίων που μοιράστηκαν επιλεκτικά μέχρι το 2015, πριν έρθει η σημερινή κυβέρνηση, όπως είπε, με στόχο να ενισχυθούν ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης. Αναφέρθηκε σε "μουρούτηδες", ενώ την έντονη αντίδραση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη προκάλεσε η αναφορά του ότι συμπεριλαμβάνεται και η ιστοσελίδα «Protagon» η οποία ήταν στο όνομα του.

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για προσπάθεια λάσπης και αντέτεινε ότι η εταιρία έπαψε να είναι στο όνομα του από το 2014.

Στις αναφορές του κ. Καμμένου αντέδρασαν και οι βουλευτές του Ποταμιού που άφησαν αιχμές για απευθείας αναθέσεις του υπουργείου 'Αμυνας.

«Ούτε μία περίπτωση απευθείας ανάθεσης δεν έγινε. Ούτε μία. Παντού έγιναν ανοιχτοί και δίκαιοι διαγωνισμοί από αυτή την κυβέρνηση. Ο ένας ασχολείται με τα κατσίκια, ο άλλος με τις γελοιογραφίες και ο τρίτος με τις αναθέσεις αυτή είναι η εικόνα της αντιπολίτευσης», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

«Είναι απόλυτα σαφές ότι η κυβέρνηση έλαβε τη λαϊκή εντολή να σταματήσει την πολιτική εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Με σκληρή διαπραγμάτευση μείωσε στο ένα τρίτο αυτό που εσείς υπογράψατε. Κατάφερε με κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας να προχωρήσουμε σε λύση υπέρ της Ελλάδος και από εκεί που ήταν στη γωνία κατάφερε να αποκτήσει συμμάχους. Σύντομα θα προχωρήσουμε την αξιολόγηση και οι μέρες που έρχονται θα είναι πολύ καλύτερες», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ. Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος, Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θα μετατρέψετε τη ΝΔ σε κόμμα διαμαρτυρίας

SHARE:

24Media Network