Καμμένος- Κατρούγκαλος: Μεγάλη ημέρα, μέρα χαράς

Καμμένος- Κατρούγκαλος: Μεγάλη ημέρα, μέρα χαράς

Ο υπουργός Άμυνας συνεχάρη τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, καθώς όπως τόνισε δεν παρέδωσαν τη σημαία και ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ υπενθύμισε την αισιοδοξία Τσίπρα μετά τη συνάντηση με Ερντογάν, ενώ και οι δύο έκαναν λόγο για νέες προοπτικές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Τη χαρά όλων των Ελλήνων εξέφρασαν ο υπουργός Άμυνας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κατά την επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών στη Θεσσαλονίκη μετά την αιχμαλωσία τους από την Τουρκία.

“Μία πολύ μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας η μέρα της Παναγίας, η μέρα της Τήνου του 1940, ο ελληνικός λαός ενωμένος υποδέχεται τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρέθηκαν κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας. Θέλω να στείλουμε μήνυμα ενότητας του ελληνικού λαου ο οποιος όλο αυτό το διάστημα της κράτησης τους επέδειξε πατριωτισμό. Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού τους υποδεχόμαστε στην πατρίδα και ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι μία νέα ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μπορούμε να ζήσουμε μαζί ειρηνικά, σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο. Δημόσια τους συγχαίρω διότι κράτησαν τον όρκο τους ως καλοι και φιλότιμοι στρατιώτες, δεν παρέδωσαν τη σημαία και την υπηρέτησαν σε αυτές τις συνθήκες αιχμαλωσίας και επέστρεψαν στην Ελλάδα για να τηρήσουν τον όρκο που έδωσαν” είπε ο κ.Καμμένος.

Ο κ.Κατρούγκαλος σημείωσε ότι μετέφερε εκ μέρους του πρωθυπουργού τα συγχαρητήρια για τη στάση τους και τη χαρά που όπως είπε νίωθουμε όλοι, ενώ υπενθύμισεπως “όταν είχε ο πρωθυπουργός μας την πολύδύσκολη συνάντηση με τον Ερντογάν στη Συνόδο Κορυφής ενώ όλοι έλεγαν ότι δε βγήκε τίποτε από αυτή, ο ίδιος είχε δηλώσει πολύ αισιόδοξος”.

Εκανε λόγο για μία προσπάθεια για τηιν επιστροφή των δύο ενωτική, σημειώοντας ότι και άλλες πολιτικές δυνάμεις προσπάθησαν να συμβάλλουν με τις δικές τους επαφές, καταλήγοντας: “Είναι μία μέρα χαράς που ανοίγει νέες προοπτικές γιατις ελληνοτουρκικές σχέσεις”.

 Αμανατίδης: Υπερήφανοι και δικαιωμένοι για τις συστηματικές και διαρκείς προσπάθειες

«Είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών. Ταυτόχρονα είμαστε υπερήφανοι και δικαιωμένοι για τις συστηματικές και διαρκείς προσπάθειες που κατέβαλε τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Εξωτερικών και το σύνολο των διπλωματικών και προξενικών αρχών μας στην Τουρκία, αλλά και σε όλο τον κόσμο, καθώς η απελευθέρωση είναι αποτέλεσμα ενεργειών οι οποίες γινόνουσαν στο ανώτατο επίπεδο, ιδιαίτερα με τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα τις οποίες είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και σε όλο το διάστημα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στο ΝΑΤΟ και αλλού», δήλωσε στο ΑΠΕ ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα