Καμμένος: Να αρθεί η βουλευτική ασυλία του Μπαρμπαρούση

Καμμένος: Να αρθεί η βουλευτική ασυλία του Μπαρμπαρούση
Ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή Eurokinissi

Τον λόγο ζήτησε και πήρε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζητώντας εκτός από την άρση ασυλίας και την ποινική δίωξη συγκεκριμένου βουλευτή

Παραβίαση των άρθρων 134 και 135 του Ποινικού Κώδικα περί εσχάτης προδοσίας και περί προπαρασκευαστικής πράξης σε εσχάτη προδοσία καταλόγισε από τη Βουλή στον Κ. Μπαρμπαρούση και στο σύνολο της Χρυσής Αυγής ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

«Η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων εκλήθη να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας. Πρόκειται για σοβαρές προσβολές του πολιτεύματος αλλά και του στρατεύματος» είπε ο κ. Καμμένος, στη συζήτηση για το Σκοπιανό, καταδικάζοντας την προτροπή Μπαρμπαρούση σε πραξικόπημα. Επισήμανε, μάλιστα ότι οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες χειροκροτούσαν τον κ. Μπαρμπαρούση όταν διέπραξε με την ομιλία προσβολής του πολιτεύματος βάσει του άρθρου 134 του Ποινικού Κώδικα περί εσχάτης προδοσίας και του άρθρου 135 που αναφέρεται σε προπαρασκευαστικές πράξεις περί εσχάτης προδοσίας. Κάλεσε, μάλιστα, την δικαιοσύνη να ασκήσει ποινική δίωξη στον κ. Μπαρμπαρούση. «Την ποινική δίωξη θα την ασκήσει η Δικαιοσύνη με τη δική της πρωτοβουλία» σημείωσε.

Τέτοιες εκκλήσεις και πράξεις οδήγησαν σε απώλεια εθνικού εδάφους

Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε, πάντως, τον ελληνικό λαό ότι οι ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα δημοκρατικές, σέβονται τις αρχές της δημοκρατίας και τα κόμματα και «κανείς στρατηγός, υπαξιωματικός στρατιώτης ή εθνοφύλακας δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους εκκλήσεις». «Τέτοιου είδους εκκλήσεις και πράξεις οδήγησαν σε απώλεια εθνικού εδάφους» είπε και συμπλήρωσε «δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα και με την άμυνα της χώρας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα