Καμμένος: Πάμε απέναντι στην συνείδησή μας, θα ψηφίσουμε με βαριά καρδιά

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημοψήφισμα το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημοψήφισμα το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για την ψήφο του κόμματός του στην ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την ελληνική πρόταση προς τους θεσμούς

«Πάμε απέναντι στην συνείδησή μας, πάμε απέναντι στην λαϊκή εντολή που έχουμε για έναν μόνο λόγο: Γιατί έχουμε ευθύνη να μην αιματοκυλήσουμε την Ελλάδα. Με βαριά καρδιά θα ψηφίσουμε για να μην κάνουμε το χατίρι σε κάποιους να επιστρέψουν την Δευτέρα με τα ίδια μέτρα και να συνεχίσουν να τρέφουν το τέρας της διαπλοκής στην Ελλάδα. Αυτό θα σταματήσει την Δευτέρα το πρωί», τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας στην συζήτηση του νομοσχεδίου για την «Διαπραγμάτευση και Σύναψη Δανειακής Σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, αιτιολογώντας την θετική τοποθέτηση του κόμματός του, η Ελλάδα έδειξε ότι αντέχει και μπορεί να αντέξει και περισσότερα, δεν μπορούν όμως οι Έλληνες να αντέξουν τον διχασμό, και δεν θα οδηγήσουμε εκεί τον τόπο μας. Μάλιστα, ο πρόεδρος των Αν.Ελ., επικαλέστηκε ένα μνημειακό επίγραμμα της μάχης της Κοχίμα στην Ινδία που λέει «όταν πας στην πατρίδα μίλησε τους για μας. Και πες τους πως για το δικό τους αύριο δώσαμε το δικό μας σήμερα»

Επίσης σημείωσε ότι «είναι ξεκάθαρο το μήνυμα προς την Ευρώπη» αναφέροντας πως τα «όχι» κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν νίκη της Ελλάδας και έδειξαν πως ο γερμανικός παράγων δεν είναι πανίσχυρος και η σημερινή παρέμβαση της Γαλλίας και των ΗΠΑ, μέσω της Γαλλίας, έδειξε ότι το σχέδιο του Σόιμπλε να πετάξει την Ελλάδα με μια ανθρωπιστική βοήθεια έξω από την Ευρωζώνη, δεν θα περάσει από αύριο το πρωί. «Αυτά είναι επιτυχίες της ελληνικής κυβέρνησης όπως και η ενότητα του Νότου απέναντι στον πόλεμο που δέχεται η Ελλάδα» είπε και θύμισε στους «συμμάχους» αυτούς που εξακολουθούν να προσβάλλουν την Ελλάδα την ρήση του Ναπολέοντα σύμφωνα με την οποία «καλύτερα να έχεις έναν γνωστό εχθρό παρά έναν εξαναγκασμένο σύμμαχο».

Αφού ο πρόεδρος των Αν.Ελ., δέχθηκε πως απόψε η Βουλή καλείται να ψηφίσει μια συμφωνία με αλλαγές, που επέβαλλαν οι διαμεσολαβητές, σε αυτή που συμφωνήθηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, περιέχει διατάξεις αντίθετες από το Σύνταγμα - όπως εκείνες για τα νησιά - και που αντίκεινται στο δημοψήφισμα, είπε όμως πως υπάρχει πάντα το δίλημμα: «Συνθηκολόγηση ή άβυσσος» για να ξεκαθαρίσει πως η συμφωνία αυτή αποτελεί συνθηκολόγηση. Τέλος, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε πως η θετική ψήφος του κόμματός του, προϋποθέτει την σαφή αναγραφή του θέματος του χρέους και του αναπτυξιακού πακέτου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος, Συμφωνία, Μνημόνιο, Βουλή
SHARE:

24Media Network