Καμμένος σε ΝΔ: ‘Αν έχετε άντερα, καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου’

Καμμένος σε ΝΔ: ‘Αν έχετε άντερα, καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου’
, 'r One', , 26 , 2017 Nikos Libertas / SOOC

Ο υπουργός Άμυνας φωτογράφισε Βορίδη – Γεωργιάδη για τις επιθέσεις εναντίον του. «Όποιος είναι εμπλεκόμενος θα πληρώσει» δήλωσε από το βήμα της Βουλής.

Το γάντι στη ΝΔ για τις επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον του περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη έριξε ο Πάνος Καμμένος προκαλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει είτε πρόταση μομφής, είτε πρόταση συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής εναντίον του.

«Αν έχετε άντερα καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου ή πρόταση για προανακριτική. Καταθέστε τη τώρα» προέτρεψε ο κ. Καμμένος τη ΝΔ που εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον του για τις συνομιλίες του επί 21 λεπτά με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη. Ο κ. Καμμένος καταλόγισε μάλιστα στη ΝΔ ότι με παρέμβαση της «δεξιάς απόφυσης» του κόμματος προσπαθεί να προστατεύσει εμπλεκόμενη στην υπόθεση. «Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στη ΝΔ από τον Μαρινάκη» είπε ο κ. Καμμένος και κατήγγειλε ονομαστικά τον βουλευτή Μάκη Βορίδη και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο. Φωτογράφισε, όμως, και τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας ότι «κάποιοι άλλοι λαδώνονται οικογενειακώς στο Nammos».

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε όμως και προσωπικά κατά του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη υποστηρίζοντας ότι ο ισοβίτης «επιβεβαίωσε την εμπλοκή του» σε υπόθεση λαθρεμπορίου πετρελαίου και στην υπόθεση του Noor 1. Κατήγγειλε επίσης ότι ο «δικηγόρος του Μαρινάκη Μπαϊρακτάρης» έβαζε χρήματα στον ισοβίτη από off shore εταιρεία αλλά και ότι ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Capital του κ. Μαρινάκη «συνελήφθη γιατί έφερε παράνομα μετρητά στην Ελλάδα».

O κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται ενδεχομένως και τούρκοι λαθρέμποροι. «Θα θέλατε να μη μιλήσω για όλα αυτά 21 λεπτά; Να αφήσουμε ακάλυπτη την εισαγγελέα και τον ανακριτή;» διερωτήθηκε ο κ. Καμμένος υπεραμυνόμενος των χειρισμών του.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Άμυνας απάντησε στις αιτιάσεις της ΝΔ για την πτήση του με στρατιωτικό ελικόπτερο στη θέση του συγκυβερνήτη λέγοντας ότι είναι σύμφωνη με τον στρατιωτικό κανονισμό. Υπενθύμισε μάλιστα ότι πολυάριθμα πολιτικά πρόσωπα έχουν πετάξει στο παρελθόν με στρατιωτικά αεροσκάφη (Κων. Μητσοτάκης, Δ. Αποστολάκης, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Γ. Πλακιωτάκης και Β. Μεϊμαράκης). Τόνισε επίσης ότι και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει μέσω του συνεργάτη του κ. Μπεκίρη να πετάξει με πολεμικό αεροσκάφος.

Μάκης Βορίδης: Oυδέποτε υπήρξα δικηγόρος του κ. Μαρινάκη

Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε υπήρξε δικηγόρος του κ. Μαρινάκη όπως κατήγγειλε ο κ. Καμμένος αλλά δικηόρος του Γ. Κουρτάκη εκδότη των παραπολιτικών. «Μην κάνετε το λάθος και συγχέετε τα πρόσωπα» τόνισε ο κ. Βορίδης.

Κάλεσε μάλιστα τον κ. Καμμένο να απολογηθεί για τους διαλόγους που έχουν αποκαλυφθεί στον Τύπο και τον φέρουν να ζητεί καταδικαστική μαρτυρία κατά του κ. Μαρινάκη μέσω του ανακριτικού υπαλλήλου Χριστοφορίδη. «Είστε απολογούμενος κ. Καμμένε δεν είστε κατήγορος» του διεμήνυσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα