Καμπαγιάννης: Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης στοχοποίησε “λαθρομετανάστες”

Καμπαγιάννης: Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης στοχοποίησε “λαθρομετανάστες”

"Η αστυνομία και οι ελληνικές αρχές έχουν ακέραια την ευθύνη για την τέλεση εγκληματικών πράξεων" αναφέρει ο Θανάσης Καμπαγιάννης. Έντονη αντίδραση από την αντιπολίτευση.

Μαζί με τα καμένα δάση στην Αλεξανδρούπολη, τις τελευταίες ώρες χάθηκε και η λογική μαζί με την ανθρωπιά. Τροφή στη “φωτιά” του μίσους, έδωσαν μάλιστα και κοινοβουλευτικοί παράγοντες. O βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Πάρης Παπαδάκης, διέδιδε τις τελευταίες μέρες σε συνεντεύξεις και αναρτήσεις του ότι “μετανάστες παρακωλύουν το έργο των πυροσβεστικών ελικοπτέρων” κι ότι “κάποιοι έχουν βάλει το χέρι τους για τις φωτιές”, επικαλούμενους “ανεπίσημη πληροφόρηση” από κατοίκους και πυροσβέστες ότι τις φωτιές τις βάζουν οι μετανάστες. Προφανώς και δεν υπάρχει ακόμη κάποιο επίσημο πόρισμα, ενώ τα εμετικά σχόλια από ακολούθους του συνεχίστηκαν παρά την τραγωδία με τους 18 νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ανήλικα παιδιά.

Ο ίδιος καλούσε να οργανωθούν περίπολοι “όπως το Μάρτη τον 2020” (στα γεγονότα στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας) για να “συλληφθούν” μετανάστες. Μετά τις αναρτήσεις του αυτές κυκλοφόρησε και βίντεο από κάτοικο στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης ο οποίος εμφανίστηκε να έχει στοιβάξει 25 μετανάστες σε ένα τρέιλερ αυτοκινήτου και να καλεί σε κινητοποίηση για να “μαζέψουν” κι άλλους από το βουνό, πριν τελικά συλλφθεί και οδηγηθεί στον εισαγγελέα, μαζί με δύο φερόμενους ως συνεργούς.

“Η αστυνομία και οι ελληνικές αρχές έχουν ακέραια την ευθύνη για την τέλεση εγκληματικών πράξεων, που μπορεί να σχετίζονται και με νεκρούς. Όλα γίνονται εν γνώσει και υπό τον έλεγχό τους” σημείωσε ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, σε τοποθέτησή του στο Facebook.

Όπως έγραψε ο Θανάσης Καμπαγιάννης:

“Οι καταγγελίες οτι φασιστοειδή πήραν στο κυνήγι πρόσφυγες στην περιοχή της πυρκαγιάς στον Έβρο δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Κάλεσμα έκανε από χτες ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Πάρης Παπαδάκης, που κρυπτόμενος πίσω από τη βουλευτική του ασυλία στοχοποίησε “λαθρομετανάστες” ότι δήθεν “παρακωλύουν το έργο των πιλότων” και κάλεσε τα μέλη του τοπικού Συλλόγου στον οποίο προεδρεύει “να είστε σε εγρήγορση για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά”. Κάτω από την ανάρτηση υπάρχουν ρητές και επώνυμες αναφορές για συλλήψεις αλλοδαπών (“Έχει μισή ώρα πριν τη Νιψα ποιασανε 8 κ άλλοι 7 έτρεξαν προς το βουνό κ ξεφυγαν”, “Τωρα μόλις πιάσαμε δέκα άτομα στη γέφυρα Αρδανίου πριν την εγνατία”) και προτροπή σε χρήση όπλων.

Η αστυνομία και οι ελληνικές αρχές έχουν ακέραια την ευθύνη για την τέλεση εγκληματικών πράξεων, που μπορεί να σχετίζονται και με νεκρούς. Όλα γίνονται εν γνώσει και υπό τον έλεγχό τους”.

Σε άλλη του ανάρτηση άλλωστε ο κ. Καμπαγιάννης, σημειώνει:

“Για να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες της για τη βιβλική καταστροφή από τις πυρκαγιές, η κυβέρνηση τρομπάρει ρατσισμό και ρίχνει τις ευθύνες σε “αόρατους εχθρούς”. Και φυσικά οι φασίστες παίρνουν τη μπάλα και, σαν πιστά μαντρόσκυλα, φέρνουν το έργο σε πέρας: “φταίνε οι ξένοι”, κουβέντα για κυβερνητικές ευθύνες, αντιπυρική προστασία, προσωπικό, δασοπυρόσβεση, κυκλώματα οικοπεδοφάγων. Το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο. Η ακροδεξιά κουνάει την ουρά της στο αφεντικό της, τη Νέα Δημοκρατία, που της πετάει το μπαλάκι.

Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής ΝΔ και πρ. υπουργός: “πολλοί φοβούνται ή αποφεύγουν να το αναφέρουν, αλλά είναι περίεργο –κι ας το εξετάσουν οι ειδικοί- ότι οι περισσότερες νέες εστίες φωτιών εμφανίζονται την ίδια ώρα, σε σχετικά μικρές αποστάσεις μεταξύ τους, κατά μήκος της οροσειράς της Ροδόπης και κατά μήκος των ορεινών μονοπατιών που διέρχονται κατά κανόνα μαζικά όλο το προηγούμενο διάστημα παράνομοι μετανάστες. Αυτό δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη να στελεχωθεί με συνοριοφύλακες ο Νομός Ροδόπης με κριτήρια εντοπιότητας, ώστε οι ίδιοι οι χωριανοί να μπορούν να περιφρουρούν τον τόπο και την οικογένειά τους”.

Η επίμαχη ανάρτηση του Πάρη Παπαδάκη είναι η εξής, ενώ ακολούθησαν περισσότερες μέσα από το προφίλ του:

Όπως αποκάλυψε ο Ριζοσπάστης, σε άλλο λογαριασμό στο Facebook, επίσης από την Αλεξανδρούπολη, “ανέβηκε” βίντεο που δείχνει ομάδα ανθρώπων να “περιπολούν” σε χώρο με ξερόχορτα μέσα στην πόλη και να ανακαλύπτουν “εμπρηστικό μηχανισμό”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τον έχουν τοποθετήσει μετανάστες. Το βίντεο αναπαράχθηκε κι από άλλους λογαριασμούς, με κάλεσμα να συγκροτηθούν αποσπάσματα για “περιπολίες” και “συλλήψεις” μεταναστών.

 

Με αφορμή τα παραπάνω ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης έκανε παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου, ζητώντας να σταματήσει το επικίνδυνο ρατσιστικό παραλήρημα ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, αναφέροντας:

“Οι αποτρόπαιες πράξεις αρπαγής και παράνομης κατακράτησης μεταναστών στην Αλεξανδρούπολη συνιστούν βαριά εγκλήματα που στρέφονται τόσο κατά του ανθρώπου όσο και κατά της πολιτείας. 

Το λόγο, συνεπώς, έχει η ανεξάρτητη ποινική δικαιοσύνη, που πιστεύουμε ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων διερευνώντας σε βάθος το σύνολο των πράξεων, τόσο των φυσικών αυτουργών και των υποστηρικτών τους όσο και των δικτύων που εμπλέκονται σ’ αυτές. 

Η Κυβέρνηση δυστυχώς, δείχνει να μην καταλαβαίνει: αφενός υποβάθμισε το ζήτημα, αφετέρου απολογήθηκε στον ακροδεξιό εσμό για τα κατορθώματά της στη δίωξη της μετανάστευσης. Καλύτερη συνηγορία στις αξιόποινες ρατσιστικές πράξεις δεν θα μπορούσε να υπάρξει! 

Η κατακράτηση ευάλωτων ανθρώπων από αυτόκλητους «πολιτοφύλακες» και μάλιστα με τρόπο που προσβάλλει την ανθρώπινη αξία αξίζει βαριάς τιμωρίας. Το ελληνικό ποινικό δίκαιο διαθέτει ένα πλέγμα διατάξεων για την αυστηρή αλλά και δίκαιη δίωξη των ρατσιστικών εγκλημάτων. Αρκεί να ενεργοποιηθεί, με αποφασιστικότητα και σε πνεύμα δικαιοσύνης”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα