Κανέλλη για Κασιδιάρη: Ποιος ασχολείται με την μύγα; Αντέχω περισσότερα

Κανέλλη για Κασιδιάρη: Ποιος ασχολείται με την μύγα; Αντέχω περισσότερα

Τέσσερις μήνες μετά το πιο διάσημο τηλεοπτικό χαστούκι και η κόντρα Κανέλλη - Κασιδιάρη συνεχίζεται. Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη εφ' όλης της ύλης της βουλευτή του ΚΚΕ σε κυπριακό κανάλι (Vid)

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η Λιάνα Κανέλλη στον δημοσιογράφο Τάσο Τρύφωνος και το τηλεοπτικό κανάλι της Κύπρου ΡΙΚ το περασμένο Σάββατο.

Τέσσερις μήνες μετά το περιβόητο, αλλά και πιο διάσημο τηλεοπτικό χαστούκι που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, αλλά και διαδόθηκε στα κοινωνικά δίκτυα σε χρόνο ρεκόρ, η βουλευτής του ΚΚΕ Αθήνας, Λιάνα Κανέλλη, αναλύει τα πιθανά κίνητρα της επίθεσης, ενώ χαρακτηρίζει την στάση άμυνας ως "κίνηση αξιοπρέπειας".

Η ίδια αποκαλεί τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη "μύγα" και "Χιονάτο".

Αναφερόμενη λοιπόν στο περιβόητο περιστατικό με το "χαστούκι" στον αέρα, η ίδια είπε χαρακτηριστικά:

"Είναι εξαιρετικά θλιβερό να γίνεται τμήμα της πολιτικής ζωής και διαβατήριο για να περάσουν το εν λόγω περιστατικό ως lifestyle και ο άνθρωπος που το διέπραξε να θεωρείται κύριος. Δεν πρόσεξε κανείς τον διάλογο και την ουσία των πραγμάτων. Έγινε κακοήθης εκμετάλλευση του γεγονότος. Δεν ήταν τόσο ευρύ, ήταν τόσο προβεβλημένο ως ευρύ.

Και σ’ αυτό φταίνε οι συνάδελφοι μου στα ΜΜΕ και οι αριστεράκηδες. Η γυναίκα που σηκώθηκε στην λαϊκή και του είπε "αυτά τα κάνανε οι Γερμανοί στην Κατοχή" ήταν κουρατζιόζα".

Η ίδια, προκειμένου να αιτιολογήσει την στάση άμυνας που επέλεξε να κρατήσει, σημείωσε:

"Έκανα μια πράξη αξιοπρέπειας το να σηκωθώ όρθια. Δεν θα έπαιζα ξύλο. Ο ήρωας αυτού του επεισοδίου είναι σήμερα πρόσωπο lifestyle. Σ’ αυτές τις βαρβαρότητες απαντάς με πολιτισμικό τούβλο, για να καπακώσεις την ασχήμια. Το μόνο που του χρειάζεται είναι να πάρεις ένα πολιτισμικό τούβλο και να του το πετάξεις στο κεφάλι.

Το χαστούκι πυροδότησε την αντίληψη πως όλα είναι θεμιτά στην κρίση στο πολιτικό λεξιλόγιο. Δεν με ενδιαφέρει το ότι συνυπάρχουμε στην Βουλή. Ποιος ασχολείται μ’ αυτή τη  μύγα; Νομίζεις ότι ασχολούμαι μ’ αυτή τη μύγα; Αντέχω περισσότερα απ’ αυτό γιατί δεν τον χρησιμοποιώ ως καθρέφτη. Αυτός με χρησιμοποιεί ως καθρέφτη δι’ αυτής της ηλίθιας πράξεως.

Αυτός το έκανε ως Χιονάτος. Δεν έχουν πρόσωπο αυτοί οι άνθρωποι. Το αποκτούν μέσω των πράξεων τους. Γι’ αυτό δεν αναφέρω το όνομά τους, μπορεί να υπάρχουν και συνωνυμίες με καλύτερο περιεχόμενο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τρόπο που αντέδρασε η ίδια: 

"Η πρώτη μου σκέψη ήταν πως θα συγκρατήσω την οργή και την φυσική μου αντίδραση όταν κάποιος με χτυπάει. Έχω υποχρέωση όταν με βλέπει κόσμος είναι να είμαι υποδειγματική στη συμπεριφορά. Ο μεγαλύτερος κόπος ήταν να μην αντιδράσω στο χαστούκι. Τι έλεγε η μάνα του όταν τον έβλεπε; Καμάρωνε; Έξι μήνες μου πήρε να φύγει από μέσα μου η φυσική οργή της αντιστροφής. Θεωρώ τον εαυτό μου εξαιρετικά πολιτισμένο για να μην ασχολούμαι με εκδίκηση. Δεν είμαι Θεός να στρέψω το άλλο μάγουλο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΣΟΚ: Χαστούκι Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη και νερό εναντίον Δούρου. Δείτε το βίντεο

Κασιδιάρης: Θα μηνύσω την Κανέλλη γιατί με χτύπησε πρώτη

Κανέλλη: "Η Χ.Α. έρχεται στο Κοινοβούλιο σαν πελάτης μπορντέλου"

SHARE:

24Media Network