Κανέλλη: Προαποφασισμένη η επίθεση Κασιδιάρη – Όλα εις γνώσιν του Μιχαλολιάκου

Κανέλλη: Προαποφασισμένη η επίθεση Κασιδιάρη – Όλα εις γνώσιν του Μιχαλολιάκου
Η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη eurokinissi

Τι κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Τι λέει για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον τρόπο δράσης της Χ.Α.

Για προαποφασισμένη επίθεση στο πρόσωπό της, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η Χρυσή Αυγή είναι κατά τέτοιο τρόπο δομημένη που δεν κινείται κανένα μέλος χωρίς την εντολή του αρχηγού αλλά και υποστηρίζοντας ότι οι χρυσαυγίτες αποδέχονται πλήρως την βία, μίλησε η Λιάνα Κανέλλη στο δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η βουλευτής του ΚΚΕ που είχε δεχθεί τραμπούκικη επίθεση απ’ τον Ηλία Κασιδιάρη σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση κατέθεσε τόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό όσο και για τη δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

«Είναι Ναζί , είναι “όσοι δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας”. Είναι ρατσιστές. Είναι εγκληματική οργάνωση και έτσι λειτουργούν και στην Βουλή. Οι άνθρωποι που τάσσονται με το κεφάλαιο δεν θα είχαν καλύτερους εκπροσώπους από αυτούς. Χρησιμοποιούν βίαια τον κοινοβουλευτισμό, τον εκμεταλλεύονται”, είπε σε ένα απ’ τα σημεία της κατάθεσής της η Λιάνα Κανέλλη.

Αναφερόμενη στην επίθεση στο Πέραμα, τον Σεπτέμβριο του 2013, η βουλευτής μίλησε για «δολοφονική» επίθεση με στόχο να τρομοκρατηθούν εργαζόμενοι στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. «Επεδίωκαν να μην πολλαπλασιαστεί η ισχύς όσων αντιστέκονταν στην διάλυση της Ζώνης» είπε η μάρτυρας και συνέχισε λέγοντας: «Είμαι από το 2000 στην Βουλή. Οι άνθρωποι που τάσσονται με το κεφάλαιο δεν θα είχαν καλύτερους εκπροσώπους. Εκφράζουν το εφοπλιστικό κεφάλαιο, τους εργολάβους και τους υπεργολάβους, τον εκβιασμό στα μεροκάματα».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι όλες οι ενέργειες και επιθέσεις για τις οποίες ευθύνονται μέλη της Χρυσής Αυγής γίνονται εν γνώσει του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου, συμπεριλαμβανομένης και της επίθεσης σε βάρος της.

«Η επίθεση ήταν προαποφασισμένη. Λέει ο αρχηγός “θα τους κυνηγήσουμε” και έρχεται ο Κασιδιάρης και με πλακώνει μέσα στο στούντιο. Ο Κασιδιάρης ήταν ο ευνοούμενος του αρχηγού. Πιστεύω πως είχε σχεδιαστεί αρχικά κατά της Ρένας Δούρου. Εγώ αντέδρασα .Το έχουν κάνει και ομοϊδεάτες τους αυτό, στο εξωτερικό στην τηλεόραση», κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως η ίδια δεν υπέβαλε μήνυση και ότι αντιμετώπισε το θέμα πολιτικά.

Σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα υπογράμμισε με νόημα πως: «Δεν ξέρω μαχαιροβγάλτες να σκοτώνουν τυχαία», ενώ σχολιάζοντας την ανάληψη πολιτικής ευθύνης απ’ τον Ν. Μιχαλολιάκο κατέθεσε ότι «δείχνει ότι θα στείλει στον Καιάδα όποιον κι αν είναι, αρκεί να μείνει αλώβητος ο Αρχηγός».

Για τους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα που επίσης βρέθηκαν στο στόχαστρο χρυσαυγιτών κατέθεσε πως: “Επειδή είναι οργανωμένοι, είναι διπλά επικίνδυνοι για τους χρυσαυγίτες».

Τέλος, άφησε αιχμές για τη στάση της Αστυνομίας απέναντι στην Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζοντάς την «εξαιρετικά ανεκτική», ενώ επισήμανε πως «αν κάποιοι δεν είχαν κάνει καλά την δουλειά τους , δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα