Καψής: Το κράτος δεν θα μείνει όμηρος των συνδικαλιστών

Καψής: Το κράτος δεν θα μείνει όμηρος των συνδικαλιστών

Δηλώσεις του υφυπουργού για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελή Καψή σε πρωινή εκπομπή

«Το κράτος δεν θα μείνει όμηρος των συνδικαλιστών που αυτή τη στιγμή παραμένουν στην Αγία Παρασκευή», τόνισε ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ.

Ο κ. Καψής επανέλαβε ότι «υπάρχει ακόμη ένα παράθυρο συνεννόησης» με τους εργαζόμενους, ωστόσο αν δεν γίνει αυτό, όπως είπε, η κυβέρνηση θα προχωρήσει χωρίς αυτούς. «Όσα ήταν να κάνουμε τα κάναμε. Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα», ανέφερε σχετικά με τον διάλογο που είχε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι «θα φανεί τι θέλουν οι εργαζόμενοι όταν προκηρυχθούν οι θέσεις εργασίας».

Εξέφρασε την απογοήτευσή του καθώς όπως λέει αντιμετωπίστηκαν σχεδόν όλα τα ζητήματα που τέθηκαν από αυτούς, και έκανε λόγο για "κατάληψη" στον χώρο της πρώην ΕΡΤ. «Εμείς κάναμε δυο εβδομάδες συζητήσεις προσπαθώντας να ελευθερωθεί το κτίριο της Αγίας Παρασκευής, να έρθουν 2.000 εργαζόμενοι και να προχωρήσουμε σε μια δημόσια τηλεόραση η οποία να μπορεί να ανταποκρίνεται έστω και στοιχειωδώς σε αυτά που επιτάσσει το Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και σε αυτά που περιμένουν οι πολίτες. Αυτό δεν έγινε", σημείωσε και πρόσθεσε:

«Αυτή τη στιγμή έχει επικρατήσει μια λάθος λογική και οδηγούμεθα σε καταστάσεις οι οποίες θα είναι σε βάρος των εργαζομένων. Επιλύσαμε ουσιαστικά όλα τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν, όλα. Υπάρχει μια διαφωνία για τις δίμηνες συμβάσεις, το ξέρω, αυτό δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Όμως όλα τα υπόλοιπα αντιμετωπίστηκαν. Η αποζημίωση να είναι πλήρης, έγινε νομοθετική ρύθμιση, να ισχύσουν κίνητρα για όσους θέλουν να βγουν στην πρόωρη συνταξιοδότηση, να υπάρξει πριμοδότηση για τους εργαζόμενους που έχουν απολυθεί και να πάρουμε 2.000 άτομα από την πρώην ΕΡΤ στον μεταβατικό φορέα».

Απαντώντας στις επικρίσεις περί «πειρατικού σήματος, καθώς η ΔΤ δεν έχει άδεια εκπομπής», ο υφυπουργός διερωτήθηκε: «Το Δημόσιο είναι πειρατής του εαυτού του; Ποιανού είναι η δημόσια τηλεόραση; Ανήκει στην ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους; Ή όχι; Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να αντιδρούν και σέβομαι απολύτως τον συνδικαλιστικό τους αγώνα αλλά είναι άλλο αυτό και άλλο αυτή τη στιγμή να κατέχουν την περιουσία της ΕΡΤ και να μην επιτρέπουν να γίνεται κανονικά η μετάδοση από δημόσιο φορέα».

SHARE:

24Media Network