Καραμανλής: Η κυβέρνηση επιχείρησε να χαρίσει το Ελ.Βενιζέλος

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ, Κ.Καραμανλής
Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ, Κ.Καραμανλής EUROKINISSI

Ερώτηση για την παράταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με τίμημα υπερδιπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά συμφωνήσει η κυβέρνηση ύστερα από παρέμβαση της Κομισιόν κατέθεσε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ.

Με αφορμή την παράταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με τίμημα υπερδιπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά συμφωνήσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ύστερα από παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής κατέθεσε σήμερα, από κοινού με τον αναπληρωτή τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτή Μαγνησίας, Χρήστο Μπουκώρο, σχετική ερώτηση στη Βουλή.

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Σεπτέμβριο του 2017 υπέγραψε την παράταση για 20 έτη της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών με αντίτιμο 483 εκ. ευρώ συν Φ.Π.Α. Την ανακοίνωσε, μάλιστα πανηγυρικά.

Ωστόσο, στη συνέχεια παρενέβη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία διαφώνησε καθώς ουσιαστικά η επέκταση της παραχώρησης ισοδυναμούσε με απευθείας ανάθεση. Τελικά, η παράταση της παραχώρησης επαναπροκηρύχθηκε και ανακοινώθηκε νέα συμφωνία με αντίτιμο δυόμισι φορές μεγαλύτερο από το αρχικό, δηλαδή 1 δισ. 115 εκ. ευρώ συν Φ.Π.Α.” ανέφερε σε δηλωση του ο κ.Καραμανλής και πρόσθεσε:

“Αποδεικνύεται, λοιπόν, από τις επίσημες ανακοινώσεις της ίδιας της κυβέρνησης, ότι είχαν παραχωρήσει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, σε μικρότερη από τη μισή πραγματική του αξία. Με λίγα λόγια, δηλαδή, αποφάσισαν σχεδόν να χαρίσουν το Ελευθέριος Βενιζέλος για 20 χρόνια, αλλά ένα χρόνο μετά, ύστερα από την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το αντίτιμο τελικά υπερδιπλασιάστηκε. Προφανώς έχουμε να κάνουμε με άλλη μία δήθεν “υπερήφανη” διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κώστας Καραμανλής, Βουλή
SHARE:

24Media Network