Καραθανασόπουλος: Κακή και για τους δύο λαούς η συμφωνία των Πρεσπών

Καραθανασόπουλος: Κακή και για τους δύο λαούς η συμφωνία των Πρεσπών
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος Eurokinissi

"Σκοπός της κυβέρνησης είναι η πολίτικη σταθερότητα του συστήματος, η αναπαλαίωση του πολιτικού σκηνικού, και η υπονόμευση των κοινωνικών δικαιωμάτων" δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Στο News 24/7 στους 88,6 μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

“Να διερευνηθεί επί της ουσίας η δολοφονία και όχι να μπει σε πλαίσια εθνικισμού και στις δύο πλευρές”, δήλωσε για τη δολοφονία Κατσίφα.

Μίλησε για τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια “που βασίζονται σε αυτόν ακριβώς τον εθνικισμό και περιλαμβάνουν μέχρι και αλλαγή συνόρων”. Συνέστησε ωστόσο ψυχραιμία.

Για το Σκοπιανό είπε: “είναι κακή η συμφωνία και για τους δύο λαούς κρίνοντας από αυτούς που την υποστηρίζουν ασκώντας και πιέσεις όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή ΝΑΤΟ, εκπρόσωποι Αμερικανών αξιωματούχων. Η συμφωνία δε γίνεται για να εξομαλυνθούν οι σχέσεις των δύο κρατών αλλά για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ το οποίο θα ισχυροποιήσει τη θέση του στα Βαλκάνια. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και να αναβαθμιστεί η εξωτερική θέση της χώρας. Η στάση των κομμάτων θα κριθεί και από την πίεση που θα ασκηθεί από τον διεθνή παράγοντα”.

Για τα σκάνδαλα δήλωσε : “το θέμα δεν είναι η διαλεύκανση αλλά να χρησιμοποιηθούν προεκλογικά και να ξεσπάσει ένας καβγάς μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης. Τα σκάνδαλα δεν οφείλονται σε ορισμένους πολιτικούς αλλά στην πολιτική που υπηρέτησαν οι κυβερνήσεις εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, δίνοντας τροφή στη διαπλοκή”.

Για συνταγματική αναθεώρηση: “Σκοπός της κυβέρνησης είναι η πολίτικη σταθερότητα του συστήματος, η αναπαλαίωση του πολιτικού σκηνικού, και η υπονόμευση των κοινωνικών δικαιωμάτων”.

Τάχθηκε τέλος υπέρ του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα