Καρφί Γεννηματά σε Βενιζέλο: Να βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ

Καρφί Γεννηματά σε Βενιζέλο: Να βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ
Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως στην Ολομέλεια της Βουλής, με πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, σχετικά με την Παιδεία, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά εμμέσως στο "μπαϊράκι" Βενιζέλου, στέλνοντας το μήνυμα πως οι συλλογικές αποφάσεις πρέπει να γίνονται αποδεκτές από όλους

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, από το Βόλο όπου και παρευρέθη σε πολιτική εκδήλωση, απάντησε στις ενστάσεις του πρώην επικεφαλής του κινήματος, Ευάγγελου Βενιζέλου. Χωρίς να τον κατονομάσει, η πρόεδρος της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κάλεσε τα στελέχη να δουλέψουν συλλογικά για τη συγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς. 

Μακριά από πολιτικές στρατηγικές και επιδιώξεις, και, επιτέλους ας βάλουμε το «Εμείς» πάνω από το εγωιστικό και εντελώς αδιέξοδο «Εγώ»

“Να δουλέψουμε συλλογικά, σε αυτή την κοινή προσπάθεια, γιατί είναι χρέος μας να ανασυγκροτηθεί ο χώρος της Κεντροαριστεράς” σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε με νόημα: “Μακριά από πολιτικές στρατηγικές και επιδιώξεις, και, επιτέλους ας βάλουμε το «Εμείς» πάνω από το εγωιστικό και εντελώς αδιέξοδο «Εγώ»”. 

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος που κράτησαν όσες φορές κυβέρνησαν τη χώρα σε ύφεση

Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είπε: “Η ιστορία έχει αποδείξει ότι κανένας ανασχηματισμός και καμιά αλλαγή προσώπων δεν μπορεί να σώσει μια κυβέρνηση που είναι πολίτικά χρεοκοπημένη και κοινωνικά απομονωμένη”. Προσπαθώντας να κρατήσει αποστάσεις και από τα δύο μεγαλύτερα κοινοβουλευτικά κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για “δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος που κράτησαν όσες φορές κυβέρνησαν τη χώρα σε ύφεση, δημιούργησαν χρέη σε αντίθεση με την Δημοκρατική Παράταξη που πάντα έκανε το χρέος της απέναντι στη χώρα και είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση”.

Θυμίζουμε πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαφοροποιήθηκε σήμερα σαφώς από τη χθεσινή απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ψηφίσει τις τρεις τροπολογίες Παππά, αφήνοντας αιχμές για έλλειμμα εσωκομματικής δημοκρατίας στη λήψη αποφάσεων και καρφιά για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά,

H Χαριλάου Τρικούπη δεν άφησε αναπάντητες της αιχμές του Ευάγγελου Βενιζέλου και απάντησε δια μέσω του εκπροσώπου τύπου, Παύλου Χρηστίδη. Ο κ.Χρηστίδης εμφανίστηκε επίσης στο Σκάι και υπερασπίστηκε τη στάση του κόμματος στην ψηφοφορία για τις τηλεοπτικές άδειες, όπου υπερψήφισε τις τρεις τροπολογίες Παππά, ενώ υπενθύμισε ότι ο κ.Βενιζέλος, που νωρίτερα διαμαρτυρήθηκε ότι δεν ρωτήθηκε για αυτό, απείχε απο τη συνεδρίαση του συντονιστικού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης την Τρίτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα