Κασσελάκης: “Εγώ θα λιώνω τα παπούτσια μου και κάποιοι θα κονταίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ”

Διαβάζεται σε 4'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης INTIME

Εκλογές στις 10 Μαρτίου με ορίζοντα ευρωεκλογών ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης. Στοχοποίηση μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που “κάθονται στις πρώτες σειρές”.

Στο βήμα του Συνεδρίου ανέβηκε λίγο μετά τις 12 μ.μ. ο Στέφανος Κασσελάκης, ζητώντας από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να “κάνει την καρδιά του πέτρα” και να ψηφίσει στις 10 Μαρτίου για την ανάδειξη αρχηγού.

“Τώρα είναι η ώρα για όλα ή για τίποτα. Από χθες, σύντροφοι που νοιάζονται μαζεύουν υπογραφές για τη μη διενέργεια της νέας εκλογής προέδρου. Μία συντρόφισσα, η Αθηνά, δακρύζοντας πριν αποχωρήσω χθες το βράδυ, με πλησίασε, με αγκάλιασε και μου ζήτησε να μην πάμε σε νέες εκλογές. Μου ζήτησε να προστατεύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και μου ράγισε την καρδιά. Δίπλα στην Αθηνά, δίπλα σε τόσους από εσάς, βουλευτές και στελέχη μας που επίσης πονούν τον ΣΥΡΙΖΑ, επίσης δηλώνουν ότι δεν χρειάζονται εκλογές, έχουμε πρόεδρο, τον εμπιστευόμαστε και προχωράμε. Τους ευχαριστώ μέσα από τη ραγισμένη καρδιά μου. Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω γιατί αυτό δεν γίνεται“.

Στη συνέχεια, αφού διάβασε απόσπασμα από την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι “θα σεβαστώ ό,τι αποφασίσετε. Αλλά εγώ την αλήθεια μου εδώ μέσα θα την πω. Δεν με κρατάει κανείς. Εσείς με κρατάτε. Το μεγάλο συλλογικό εμείς με κρατάει”, ενώ στη συνέχεια διάβασε απόσπασμα από το “παρούσα” της Γεροβασίλη και είπε: “Σας καλώ να ψηφίσουμε με βάση την πραγματικότητα που έχουμε απέναντί μας. Ο ιστορικός ηγέτης, αν και από μακριά, ζητά κάλπη για νέα πρόεδρο. Η Όλγα Γεροβασίλη θέτει υποψηφιότητα. Θα ήταν σαν να κρύβομαι πίσω από μία απόφαση ματαίωσης εκλογών για να κρατήσω τη θέση μου”.

Αιχμές και στοχοποίηση μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μάλιστα, άφησε βαριές αιχμές κατά μελών του κόμματος που “κάθονται στις πρώτες σειρές”, αποκαλώντας τα “βασιλείς και βασίλισσες” που “κονταίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Συγκεκριμένα, είπε: “Την Πέμπτη μπήκα στο Συνέδριο ολόκληρος. Πώς μπορώ να βγω από το Συνέδριο κομμένος κομματάκια; Λέτε ότι κουραστήκατε και βαρεθήκατε με τις εκλογές. Έχετε δίκιο, έχετε χίλια δίκια. Εσείς ψηφίσατε, όμως, κάποιοι δεν άκουσαν. Δεν σας άκουσαν. Εμείς θα φωνάξουμε δύο φορές. Η δεύτερη φορά είναι αλλιώς. Αν την πρώτη φορά κάποιος βγήκε γιατί τον φύτεψαν, τη δεύτερη δεν ξαναβγαίνει. Τη δεύτερη φορά βγαίνεις μόνο αν έχεις ριζώσει στην κοινωνία.

Η Όλγα Γεροβασίλη είναι ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του κόμματός μας, με πολυετή θητεία και πολυετή δημόσιο λόγο. Τι ζητούν, όμως, όσοι θέλουν έναν μήνα προεκλογική περίοδο για εσωκομματικές εκλογές; Στις 24 Μαρτίου οι εκλογές δεν θα μπορούν να γίνουν, άρα πάμε για 31 Μαρτίου. Τι σημαίνει αυτό; Πάνω από ένα μήνα η χώρα χωρίς Αξιωματική Αντιπολίτευση. Και ύστερα Πάσχα, μετά προεκλογική περίοδος Ευρωεκλογών και μετά αποτυχία.

Προφανώς κάποιοι έχουν σχέδιο να πάμε σε Ευρωεκλογές με εμένα να λιώνω τα παπούτσια μου ανά την Ελλάδα και εκείνους να βγαίνουν στα κανάλια να κονταίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε ποιοι χειροκροτούν. Δείτε και σηκωθείτε. Σηκωθείτε όρθιοι και πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας. Δικός σας είναι!

Τι κάνουμε απέναντι σε όλους αυτούς τους λίγους; Τι κάνουμε απέναντι σε αυτούς τους λίγους που κάθονται σε μερικές από τις πρώτες σειρές και μέσα σε ένα στάδιο που χειροκροτεί θερμά το πρόγραμμα που ανέλυσα επί 90 λεπτά, έχουν σταυρώσει τα χέρια; Τι κάνουμε απέναντι σε αυτούς τους λίγους που θεωρούν τους εαυτούς τους, τους ταγούς και τους καθοδηγητές και εξεγείρονται όταν ο πρόεδρος ζητά να ακούσει εσάς που κάθεστε πίσω και πάνω στη γαλαρία και στις κερκίδες. Ποτέ δεν σας ρώτησαν για τίποτα.

Τι κάνουμε απέναντι στους πολύ λίγους που ήρθαν εδώ, περνώντας από διαδρόμους, γεύματα και μυστικούς δείπνους; Τι κάνουμε εμείς οι πολλοί όταν στις πλάτες μας παίζουν σκάκι επίδοξοι βασιλιάδες και βασίλισσες;”.

“Εκλογές στις 10 Μαρτίου”

Τέλος, απευθύνθηκε στο κοινό και είπε: “Κάντε την καρδιά σας πέτρα και δώστε καθαρές λύσεις τώρα. Εκλογή προέδρου στις 10 Μαρτίου, ώστε ο νικητής να έχει χρόνο για τη δύσκολη μάχη των Ευρωεκλογών και ανοιχτό ορίζοντα για τις εθνικές εκλογές και να ανασυγκροτήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκλογές 10 Μαρτίου και άμεσες καταστατικές αλλαγές τις οποίες το κόμμα έχει ανάγκη . Αυτό θα δώσει το μέλλον στο κόμμα. Πρόεδρος που θα πάει από την εσωκομματική σύγκρουση απευθείας στις Ευρωεκλογές δεν μπορώ να γίνω”.

Για να προσθέσει πωςσε περίπτωση που η Όλγα Γεροβασίλη κερδίσει τις εκλογές, θα ζητήσω εξουσιοδότηση δέκα φορές πιο δυνατά για την Όλγα, με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές”. 

Και κατέληξε: “Ανάσα δημοκρατίας τώρα, λύτρωση τώρα, αντεπίθεση τώρα, απέναντι σε ό,τι σε καίει, απέναντι σε ό,τι του τρώει την ψυχή. Να είστε καλά. Σας αγαπώ πάρα πολύ. Δεν θα σας προδώσω ποτέ. Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας. Θα νικήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι. Καθαρές λύσεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα