Κασσελάκης: Μάς λοιδορούσαν για λεφτόδεντρα, σήμερα πανηγυρίζουν

Διαβάζεται σε 2'
Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης EUROKINISSI

Να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση του ΕΦΚ στο ελάχιστο επίπεδο που προτείνει η Ε.Ε. καλεί την κυβέρνηση ο Στέφανος Κασσελάκης.

Την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει προσωρινή συνεισφορά αλληλεγγύης 33% στις εταιρίες διύλισης με βάση τα πλεονάζοντα κέρδη φορολογικού έτους 2023 σχολιάζει με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης, γράφει στην ανάρτησή του πως «όταν προεκλογικά καταθέταμε πρόταση για έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των τραπεζών, των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας και των διυλιστηρίων, η κυβέρνηση και “κυβερνητικά” ΜΜΕ μάς λοιδορούσαν για λεφτόδεντρα. Σήμερα πανηγυρίζουν».

Παράλληλα, τονίζει ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας προβλέπει την «άμεση κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση του ΕΦΚ στο ελάχιστο επίπεδο που προτείνει η Ε.Ε. Μέτρα που ανακουφίζουν την καθημερινότητα των πολιτών» και καλεί την κυβέρνηση να υιοθετήσει σήμερα και να προχωρήσει τώρα «σε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και των τραπεζών και δη με τον φορολογικό συντελεστή που προτείνουμε».

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης σημειώνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να φορολογήσει τα κέρδη των διυλιστηρίων για να δώσει ακόμα ένα pass, αυτή τη φορά ως επίδομα στους συνταξιούχους.

«Για ακόμη μια φορά αφήνει το πρωθυπουργικό κοστούμι των λεφτόδεντρων του κ. Γκρίνμπεργκ και ντύνεται κομματάρχης της Δεξιάς του ‘50», προσθέτει στη συνέχεια και επισημαίνει ότι: «Οι ζωές των πολιτών δε γίνεται να βελτιώνονται με έκτακτα επιδόματα βάσει των εκλογικών στατιστικών του Κ. Μητσοτάκη. Οι πολίτες αυτής της χώρας είναι υπερήφανοι. Θέλουν λύσεις, τώρα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα