Ο Κασσελάκης στον δρόμο με πυρά για την… κυβέρνηση Τσίπρα

Διαβάζεται σε 4'
Ο Κασσελάκης στον δρόμο με πυρά για την… κυβέρνηση Τσίπρα
INTIME

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη… οn the road, στην εκπομπή Live News του Mega, επέμεινε στον όρο πατριωτική αριστερά και έκανε άνοιγμα στην ομάδα Αχτσιόγλου για παραμονή στον ΣΥΡΙΖΑ. Αιχμές για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα και το μαξιλάρι.

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega παραχώρησε… περπατώντας στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη ο Στέφανος Κασσελάκης.

Καθ’ οδόν για την Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε πάσης φύσεως ερωτήσεις, ενώ στα μεσοδιαστήματα χαιρετούσε κόσμο που τον αναγνώριζε στο δρόμο.

“Λογικό δεν είναι να περπατάω μέσα στον κόσμο; Για μένα είναι αυτονόητο. Να προσκαλέσω λέτε τον κ. Μητσοτάκη να περπατήσουμε μαζί; Ναι, το κάνω, του απευθύνω πρόσκληση-πρόκληση” είπε αρχικά.

Και εν συνεχεία: “Ο κόσμος αγκομαχά με την ακρίβεια, δεν βγαίνει ο μήνας μετά τις 20. Ας μειώσουν επιτέλους τους έμμεσους φόρους”

“Η βάση εκφράστηκε στις περασμένες εκλογές. Χάσαμε κόσμο. Χάσαμε 600.000 ψήφους, 600.000 συμπολίτες μας στην αποχή. Αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι. Εγώ δεν ήμουν στέλεχος πρώτης γραμμής τότε. Αλλά προφανώς κάποιοι ήταν μέρος μιας στρατηγικής. Κάποιας πολιτικής στρατηγικής που έλαβε την απάντησή της από τον Έλληνα και την Ελληνίδα, στις περασμένες εκλογές”, τόνισε και πρόσθεσε: “Αυτή η προκατάληψη ότι δεν είμαστε υπέρ της έπαρσης της σημαίας; Είμαστε υπέρ της άμυνας, θέλουμε και κοινωνικό κράτος με υγεία και παιδεία. Αυτό να πάει να πει σύγχρονη αριστερά. Τα όργανα να παράγουν πολιτική”.

Στο συγκεκριμένο σημείο τον αναγνώρισαν παιδιά δημοτικού σχολείου με τα οποία έκανε χάι φάιβ.

Ακολούθως είπε σχετικά: “Τα παιδιά στην Ελλάδα πρέπει να σπουδάζουν αυτό που θέλουν και να μην φοβούνται”.

Επιστρέφοντας στα αμιγώς πολιτικά τόνισε: “Το κόμμα μας θα γίνει κυβέρνηση, δεν έχω καμία αμφιβολία. Μέσα σε δύο μήνες αυτό δεν μπορεί να γίνει. Θα δώσουμε σοβαρές εναλλακτικές λύσεις με συγκεκριμένες προτάσεις νόμου. Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.

Δεν είχαν συμφωνήσει στον Κώδικα Δεοντολογίας; Προφανώς το καταστατικό ισχύει όποτε βολεύει, η αλήθεια θα λάμψει. Ο κόσμος τα βλέπει αυτά. Τις εκλογές τις κερδίζουν οι ψήφοι, ο λαός.

Πως να θέσω πολιτική ατζέντα όταν υπάρχει μία κακοφωνία εκεί έξω; Εχω θέση για όλα. Εχουμε θέση για όλα. Τέτοια σχόλια σαν τον Αδωνι Γεωργιάδη δεν μπορεί να τα κάνει πολιτικός. Αν ήμουν Πρωθυπουργός θα είχα ζητήσει την παραίτησή του.

Εχουμε εκλογές αύριο; Δεν έχω να πω κάτι για τις δημοσκοπήσεις. Εγώ το είπα στην ΚΕ. Την Αχτσιόγλου την πήρα τηλέφωνο θέλοντας να της πω για την ομιλία του, ότι τείνω χείρα φιλίας. Δεν έχω στενό κύκλο και το εννοώ. Υπηρετούμε το λαό, ο λαός έχει μία σοφία μέσα του.
Ο κόσμος βασίζει τις ελπίδες του πάνω μου.

Δεν έχουμε δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο έξω από τις στενές elite να εκφραστεί”.

Αφού χαιρέτησε έναν Ελληνα με καταγωγή από Φιλιππίνες που δεν έχε πάρει ακόμα το ελληνικό διαβατήριο ο κ. Κασσελάκης τόνισε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο ανεξάρτητο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα. Κοινωνική γείωση χρειάζεται. Να σταματήσουμε να ειρωνευόμαστε τον κόσμο, θέλω να έχω καλά παιδιά στην ομάδα μου που θέλουν να προσφέρουν.

Από μεριάς μου το να παραμείνουν οι κκ Χαρίτσης Ηλιόπουλος κτλ θα είναι τιμή μου. Ας έρθουν όλοι μαζί να δουλέψουμε. Είναι έμπνευση για τους νέους το Πολυτεχνείο. Το έκανα και με το video με την Μακρόνησο. Aυτοί οι αγώνες θα είναι η πυξίδα της πολιτικής μας. Με ενδιαφέρουν οι ανάγκες του ελληνικού λαού. Υπάρχει μία στυγνή δεξιά κυβέρνηση. Είδατε τι έγινε με την ΑΔΑΕ; Με τις υπόλοιπες ανεξάρτητες αρχές; Η αριστερή πολιτική μου είναι ξεκάθαρη. Δεν θέλω να χρειάζεται άκρες ο Ελληνας να αντέξει”.

Η πιο μνημονιακή απόφαση

Στο τρίτο μέρος της συνέντευξής του ο κ. Κασσελάκης άσκησε πολύ σκληρή κριτική στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά και στην κυβέρνηση Τσίπρα:

“H KE έχει λήξει. Εγώ έθεσα από τον Αύγουστο προγραμματικές θέσεις στα υπόψιν του λαού. Τις προτάσεις μου δεν τις άκουσα από κάποιον άλλον. Πχ είπα να μειώσουμε τους φόρους στους μισθωτούς. Οι άλλοι μιλούσαν για φοροεπιδρομή. Πιο μνημονιακή απόφαση δεν έχει γίνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από το μαξιλάρι του κ.Τσακαλώτου”, είπε ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κ. Φίλη λέγοντας:

“Ο κ. Φίλης μου είχε πει να βγάλω τη λέξη πατριωτική από την Αριστερά. Δεν έχω να αλλάξω τίποτα όμως” και κατέληξε υπογραμμίζοντας: “Περνάω πολύ ώρα μέσα στη Βουλή, η δουλειά όμως είναι στην κοινωνία, όχι στη Βουλή. Η Βουλή πρέπει να εκφράζει την κοινωνία”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα