Κασσελάκης: “Οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί”

Διαβάζεται σε 4'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης SOOC

Πριν καν ανακοινωθούν οι υποψήφιοι αντίπαλοί του, ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε επίθεση σε όποιον βρεθεί απέναντί του.

Λίγες ώρες πριν η Όλγα Γεροβασίλη ανέβει στο βήμα για να ανακοινώσει, όπως όλα δείχνουν, την υποψηφιότητάς της στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε επίθεση προς κάθε υποψήφιο αντίπαλό του.

“Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς”, ανέφερε αρχικά σε ανάρτησή του στα social media.

Και πρόσθεσε: “Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε «ουρανοκατέβατο», όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα. Η κοινωνία με έφερε εμένα”.

Υπενθυμίζεται ότι, σε σημερινή συνέντευξή του στα “ΝΕΑ”, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκαθάρισε: «Θα ηγηθώ και στις εθνικές εκλογές, δεν εξελέγην μόνο για τις ευρωεκλογές.

Προφανώς έχω κάνει λάθη, αλλά δεν βρήκα στρωμένο κρεβάτι στον ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει, ενώ σε άλλο σημείο λέει ότι «θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα 1.000%».

«Αφιέρωσα τον μισό χρόνο μου σε μέλη που είχαν διαφορετικά κίνητρα από την επιτυχία του κόμματος» αναφέρει ακόμα, ενώ προσθέτει ότι «έτρεχα μαζί με τον Αλέξη πάνω – κάτω, όταν άλλοι τον είχαν εγκαταλείψει».

Το μήνυμά του στο Instagram:

Προσπάθεια να μη γίνουν οι εκλογές – Κατά και ο Φάμελλος

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες μη οργάνωσης και πραγματοποίησης των εκλογών, από στελέχη που θεωρούν ότι είναι πρόσφατη η εντολή της βάσης στον Στέφανο Κασσελάκη.

Κατά των εκλογών, μάλιστα, τάχθηκε και ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο «Κόκκινο»: “Αν μπορούσα να κάνω μία παρέμβαση μέσα από το Κόκκινο θα ήταν για να συζητήσουμε για αυτά που λένε οι θέσεις μας. Τι κόμμα θα έχουμε, πώς θα λύσουμε τα προβλήματα που είχαμε» σημείωσε. Ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε ότι «εμείς θα έπρεπε να σχεδιάσουμε τη μάχη για τα δημόσια πανεπιστήμια που είναι τις επόμενες δύο εβδομάδες και να σχεδιάσουμε και τη μάχη των ευρωεκλογών».

«Είμαι πολύ προβληματισμένος από τις εξελίξεις. Οι ευθύνες κατανέμονται σχεδόν παντού. Τα μέλη του κόμματος δεν έχουν ευθύνη για αυτή την εξέλιξη που υπάρχει πέρα από ένα βέρτιγκο που βλέπω πολλές φορές να εκφράζεται μία τοξικότητα στο διαδίκτυο» τόνισε παράλληλα.

«Σε μία μεγάλη συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το αν τα μέλη αποφασίζουν ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ και για το αν υπάρχει επόμενη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, και οι δύο απαντήσεις είναι το συνέδριο. Δεν υπάρχει άλλη διαδικασία στην οποία τα μέλη να αποφασίζουν για την πολιτική και τη λειτουργία του κόμματος. Απευθείας τα μέλη του κόμματος αποφασίζουν στο συνέδριο. Αν πρέπει να έχουμε μία ισχυρή δημοκρατία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ενισχύσουμε τη λειτουργία του συνεδρίου» τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Πηγές Κασσελάκη: “Καθαρή λύση”

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε στην ομιλία του ότι «δεν είναι πρόεδρος υπό προθεσμία και εάν θα βρεθεί αντίπαλος θα γίνει ξανά εκλογή αρχηγού από την βάση», απαντώντας και στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν ξεκινήσει το Συνέδριο. Ωστόσο και μετά τις ζυμώσεις της χθεσινής ημέρας που έφεραν την Όλγα Γεροβασίλη ως πιθανή αντίπαλο του κ. Κασσελάκη, στο Συνέδριο τείνει να σχηματοποιηθεί μία πρόταση από κάποια στελέχη σύμφωνα με την οποία η εκλογή αρχηγού θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να μεταφερθεί για μετά τις ευρωεκλογές.

Στην πρόταση αυτή πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη ανέφεραν «η απάντηση είναι: καθαρές λύσεις» και εξηγούσαν ότι αυτό σημαίνει προσφυγή στην βάση του κόμματος για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Στο πλαίσιο αυτό το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην τοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη και των κορυφαίων στελεχών του κόμματος.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα