Κασσελάκης στην Κ.Ο: Να μην αποδεχθούμε πως είμαστε ένα κόμμα που δεν λειτουργεί

Διαβάζεται σε 4'
Ομιλία Στέφανου Κασσελάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
Ομιλία Στέφανου Κασσελάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi @Τατιάνα Μπόλαρη

Να χαμηλώσουμε τους τόνους ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στο εσωτερικό.

Η παραδοχή του ότι η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί εμπόδιο στην άσκηση αντιπολίτευσης ήταν το πολιτικό στοιχείο που «έδωσε» η σημερινή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκτενή αναφορά στο προσχέδιο προϋπολογισμού αλλά και στον προϋπολογισμό. Σε μία ομιλία που δεν φάνηκε να επιφέρει …ενθουσιασμό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αφού αποτελούνταν από τις γνωστές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα αυτά.

Μιλώντας για την λειτουργία της Κ.Ο ζήτησε να γίνει «μια ενιαία και νικηφόρα ομάδα» αφού όπως είπε «κανένας δεν κατέχει την μόνη αλήθεια και δεν είναι αυτονόητο ότι οι βουλευτές στα τμήματα του κόμματος γνωρίζουν τα πάντα». Τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να γίνει «ένα κόμμα που έχει αποδεχθεί ότι δεν λειτουργεί».

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε «να μην αφήσουμε τίποτε αναπάντητο, τίποτε ατιμώρητο, τίποτε κρυμμένο από όσα διαπράττει και επιχειρεί ο κύριος Μητσοτάκης. Να μη μασήσουμε τα λόγια μας για το κοινωνικό χάσμα και την προκλητική αδικία που χαρακτηρίζει την κοινωνία μας με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη». Επίσης «να ορθώσουμε τείχος αγώνα για την προστασία του κράτους δικαίου που υπονομεύεται με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στις γειτονιές, στα κινήματα, στις κοινωνικές οργανώσεις, όπου χτυπά η καρδιά του λαού και της νεολαία».

Αναφερόμενος στο εσωτερικό του κόμματος ζήτησε «να χαμηλώσουμε τους τόνους στη μεταξύ μας αντιπαράθεση, που κάποτε παίρνει χαρακτήρα απαράδεκτης σύγκρουσης και κάνει κακό στον ΣΥΡΙΖΑ και στον καθένα από μας. Και να σηκώσουμε τους τόνους απέναντι σε κάθε μέτρο, κάθε βήμα, κάθε πρόκληση, της πολιτικής που εντείνει την κοινωνική αδικία, τον αυταρχισμό, την ανασφάλεια, τους κινδύνους». Μάλιστα πρόσθεσε το ρητορικό ερώτημα: «Επιδιώκουν αυτοί με τη συνδρομή της ενημέρωσης 107 να δημιουργήσουν ρήγματα στον ΣΥΡΙΖΑ; Να προκαλέσουμε εμείς με τη στάση, τις ενωτικές πρωτοβουλίες, την αποφασιστικότητα, ρήγματα στις πολιτικές τους».

Ο Στέφανος Κασσελάκης απευθυνόμενος στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ μνημόνευσε την επέτειο του , Πολυτεχνείου λέγοντας πως πρέπει να δοθεί αγώνας «για μία δίκαιη ανάπτυξη για τον λαό και όχι για τους λίγους και ισχυρούς» ζητώντας «να συγκεντρώνουμε τις δυνάμεις μας στην κοινωνία» προκειμένου «να πιστέψει ότι μπορεί να ζήσει το ελληνικό όνειρο στην χώρα του».

Έκανε παράλληλα ειδική αναφορά σε ζητήματα δημοκρατίας λέγοντας πως «η ποιότητα της δημοκρατίας απειλείται καθημερινά από τις λογικές της δεξιάς που εφαρμόζει ύπουλα» τονίζοντας ότι υπάρχει «ασφυκτικός εναγκαλισμός της νομοθετικής, της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας». Σημείωσε πως δημοκρατία είναι και η ασφάλεια όμως όπως είπε «ασφάλεια δεν είναι μόνον αστυνόμευση αλλά οι άνθρωποι να μην φοβούνται να μπουν σε ένα τραίνο να ταξιδέψουν, ότι θα πνίγονται το χειμώνα και το καλοκαίρι θα καίγονται».

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη – με τον οποίο θα συναντηθεί αύριο το πρωί- λέγοντας ότι επιχείρησε να ελέγξει την ενημέρωση με την Λίστα Πέτσα και σήμερα με νέες λίστες με αφορμή την Ουκρανία. Σημείωσε μάλιστα πως «η πλειονότητα των συστημικών ΜΜΕ δεν μιλάει για τις υποκλοπές» παρότι υπήρξε συντονιστικό κέντρο για την «παρακολούθηση πάνω από 100 στόχων» μέσω της ΕΥΠ και του λογισμικού Predator. Ειδικά μάλιστα για την διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών τόνισε πως «αντί να γίνει μία σοβαρή έρευνα, ερευνώνται μέλη της ανεξάρτητης αρχής που τίμησαν τον ρόλο τους και το λειτούργημά τους στην προσπάθεια να ρίξει φως».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εστίασε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ανάδειξη των διοικήσεων στο δημόσιο μιλώντας για το «απαράδεκτο νομοσχέδιο για την επιλογή των διοικήσεων του δημοσίου» που «χτυπά έναν πυλώνα της δημοκρατίας, την αξιοκρατία» αφού με τις διατάξεις του «ο ρόλος του ΑΣΕΠ καθίσταται πλήρως διακοσμητικός». Τόνισε πως στην πραγματικότητα «το επιτελικό κράτος στην πραγματικότητα αποτελεί το βαθύ κράτος της Νέας Δημοκρατίας», επισημαίνοντας πως «στην πραγματικότητα μιλά για την διάλυση του κρατικού μηχανισμού».

Αναφερόμενος στο προσχέδιο προϋπολογισμού που έχει καταθέσει το ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι «η κυβέρνηση μιλά για μείωση της φορολογίας όμως οι αριθμοί μαρτυρούν αύξηση της φορολογίας». Προσθέτοντας πως «δεν προβλέπονται κονδύλια για την ενίσχυση του προσωπικού που αποτελεί τον δημόσιο τομέα» δίνοντας έμφαση στα νοσοκομεία μιλώντας για «φυγή των υγειονομικών στο εξωτερικό αφού δεν μπορούν να επιβιώσουν στην χώρα μας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα