Κασσελάκης στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση “ανύψωσης ηθικού” και επίθεση στους “11”

Διαβάζεται σε 3'
Ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

«Βάζουν τη φιλοδοξία πάνω από την κοινωνία» δήλωσε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης για τους βουλευτές που αποχώρησαν. Τόνισε πως «είμαστε συρρικνωμένοι αλλά ενωμένοι».

Σε μία εμφανή προσπάθεια «ανύψωσης του ηθικού» των βουλευτών κατέφυγε σήμερα ο Στεφανος Κασσελάκης με την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε δίχως τους 11 αποχωρήσαντες βουλευτές, που τη Δευτέρα συγκροτούν χωριστή κοινοβουλευτική ομάδα.

Μάλιστα, αυτοί βρέθηκαν στο «στόχαστρο» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις αποχωρήσεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε την αποχώρηση των 11 βουλευτών, λέγοντας πως σήμερα «μπορεί να βλέπετε λιγότερους συναδέλφους» επισημαίνοντας πως «χάσαμε το 67% της κοινοβουλευτικής μας δύναμης μέσα σε 9 χρόνια» αφού «μέσα σε 9 χρόνια αλλάζει η χώρα, αλλάζει η κοινωνία» και «σταδιακά υπήρξε μια απόσταση ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνίας». Δήλωσε ότι «αυτή είναι η πραγματικότητα που εμείς καλούμαστε να ανατρέψουμε» καλώντας τα μέλη της Κ.Ο να μην ανησυχούν «που είμαστε 36 βουλευτές, η ηθική μας είναι σαν να είμαστε 47 βουλευτές».

Αναφέρθηκε μάλιστα στο ότι οι αποχωρήσαντες βουλευτές δεν παρέδωσαν τις έδρες τους ενώ «τώρα έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια εναντίον των ψηφοφόρων που τους ανέδειξαν βουλευτές» και «βάζουν την φιλοδοξία πάνω από την κοινωνία». Σημείωσε μάλιστα πως «η αλήθεια είναι με το μέρος μας αλλά η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους».

Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης INTIME

Είμαστε η αριστερά της ευθύνης

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως είναι «ένα κόμμα που δεν θα είναι δέσμιο σε κανέναν μηχανισμό». Προσθέτοντας πως η προπαγάνδα της Ν.Δ καθόρισε την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κόμμα που «ήμασταν εναντίον της αριστείας, των χαμηλών φόρων, ότι είμαστε με τους μπαχαλάκηδες».

Αντιπαραβάλλοντας πως «είμαστε η αριστερά της ευθύνης, η πατριωτική αριστερά» και τονίζοντας πως «είμαστε μεν συρρικνωμένοι αλλά είμαστε και πιο ενωμένοι από ποτέ».

Το 3%

Με ανάλογο ύφος μάλιστα «έκλεισε» την ομιλία του ζητώντας «να θυμηθούμε τις εποχές εκείνες που ο Συνασπισμός ακροβατούσε μεταξύ εισόδου και εξόδου στην Βουλή μέχρι που ήρθε ο Αλέξης Τσίπρας». Προσθέτοντας πως «είμαστε λίγοι σε σχέση με το παρελθόν είμαστε όμως εμείς που πρέπει να σηκώσουμε το βάρος της ευθύνης πολλών» κι «έχουμε πέσει πολλές φορές όμως να θυμάστε έχουμε σηκωθεί περισσότερες».

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Ο Αλέξης Τσίπρας

Να σημειωθεί ότι στην σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. παραβρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, η είσοδός του συνοδεύθηκε από έντονο χειροκρότημα, ενώ ο ίδιος -όπως και την προηγούμενη φορά που ήταν παρών- επέλεξε να καθίσει στα «βορινά» έδρανα της Αίθουσας της Γερουσίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα