Καταδίκη Παππά: Σαν “έτοιμη από καιρό” η ΝΔ – Στον λαό προσβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Καταδίκη Παππά: Σαν “έτοιμη από καιρό” η ΝΔ – Στον λαό προσβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ
Νίκος Παππάς eurokinissi

Η κυβέρνηση αξιοποιεί ήδη την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά ως επικοινωνιακό αντίβαρο στα σκάνδαλα των υποκλοπών και των απευθείας αναθέσεων 9 δις. Στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού παραπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την τελευταία «πινελιά» στο προεκλογικό σκηνικό και στο «φόντο» της προεκλογικής αντιπαράθεσης έβαλε η δημοσιοποίηση της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά, η οποία συνέπεσε χρονικά με την περίοδο που αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών. Το Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη κάνει σαφές ότι επιθυμεί να μετατρέψει την δικαστική κρίση για το πλημμέλημα της «παράβασης καθήκοντος» με το οποίο καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σε επικοινωνιακό αντίβαρο για τα σκάνδαλα των υποκλοπών και των απευθείας αναθέσεων ύψους 9 δις που της καταλογίζονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ, στον αντίποδα, δηλώνει αποφασισμένος να «μεταφέρει» στην λαϊκή ετυμηγορία της κάλπης τα πολιτικά διλήμματα που ανακύπτουν κάνοντας λόγο για «πολιτική δίκη» και εστιάζοντας στο ότι από την κυβερνητική πολιτική για τις τηλεοπτικές άδειες ωφελήθηκαν και δεν ζημιώθηκαν τα κρατικά ταμεία.

Η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση «σαν έτοιμη από καιρό» επιχείρησε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου να αξιοποιήσει την απόφαση ως … «συγχωροχάρτι» για το ζήτημα των υποκλοπών. Καθόλου τυχαίο το ότι ο Γιάννης Οικονόμου χρησιμοποήσε την φράση «θεσμική εκτροπή», την ίδια δηλαδή που χρησιμοποιεί η αξιωματική αντιπολίτευση για να περιγράψει τις τεκμηριωμένες αποκαλύψεις σχετικά με το ζήτημα των υποκλοπών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «αποκαλύφθηκε, πέραν πάσης αμφισβήτησης, η θεσμική εκτροπή που είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε κεντρικότατο επίπεδο». Σημείωσε παράλληλα ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «οφείλουν να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες, άμεσα και γενναία, και να παραδεχτούν το προφανές: ότι χρησιμοποίησαν καταχρηστικά και παράνομα την εξουσία που τους δόθηκε από τον ελληνικό λαό για να χειραγωγήσουν την ενημέρωση, να αλώσουν τη Δημοκρατία μας και να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αυταρχικό τριτοκοσμικό καθεστώς». Παράλληλα καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να αξιοποιήσει την απόφαση για να στοχεύσει προσωπικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Ενδεικτική και επ αυτού η αναφορά του Γιάννη Οικονόμου περί «παλαιότερου και στενότερου συνεργάτη του» όταν αναφέρθηκε στον Νίκο Παππά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έγινε αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου σαφές, ότι δεν προτίθεται να αφήσει μια δίκη την οποία χαρακτηρίζει «πολιτική» να αποτελέσει αντίβαρο στις υποκλοπές και την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Τα δύο κορυφαία ζητήματα που καταλογίζει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ενώ εστιάζει ιδιαίτερα στο ότι η πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών επέφερε έσοδα στο δημόσιο, σε αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική που έχει ζημιώσει τα δημόσια ταμεία με 9 δις.

Ενδεικτική ήταν η ανάρτηση της Ράνιας Σβίγκου. Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «σε μια ξεκάθαρα πολιτική δίκη, καταδικάστηκε ο Νίκος Παππάς, ο Υπουργός της μόνης κυβέρνησης που εφάρμοσε το νόμο, έκανε διαγωνισμό για τις τηλεοτικές άδειες και εισέπραξε χρήματα για το Δημόσιο. Όμως οι πολίτες έχουν και γνώση και κρίση και θα δώσουν ηχηρή απάντηση στις εκλογές».

Την ίδια στιγμή στην ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται πως «το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε αντίθετα από την εισήγηση της εισαγγελίας, αντίθετα από τις αθωωτικές αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση, αντίθετα από τη λογική. Και δυστυχώς αντίθετα και από την αλήθεια». Παράλληλα εστιάζει στις υποθέσεις των υποκλοπών και των απευθείας αναθέσεων σημειώνοντας πώς να υπήρξε αυτή η απόφαση για τον Νίκο Παππα «όσοι παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα του μισού πολιτικού συστήματος, όσοι ζημιώνουν το δημόσιο με απευθείας αναθέσεις που ξεπέρασαν τα 9 δις και εκποιούν δημόσιο πλούτο τι ακριβώς διαπράττουν; Και πόσα ειδικά δικαστήρια θα έπρεπε για αυτούς να αποφανθούν; Ευτυχώς πολύ σύντομα επ’ αυτού θα αποφανθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός και η ετυμηγορία του θα είναι δικαιοσύνη παντού και στην κοινωνία και στην οικονομία αλλά και στην απονομή της δικαιοσύνης»

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα