Καταγγελία Φωτίου: Η κυβέρνηση επιτρέπει να μη συμμορφώνονται οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στον Κανονισμό Πυροπροστασίας

Καταγγελία Φωτίου: Η κυβέρνηση επιτρέπει να μη συμμορφώνονται οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στον Κανονισμό Πυροπροστασίας
Θεανώ Φωτίου eurokinissi

Δήλωση – καταγγελία της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεανώς Φωτίου. "Ενώ οι πυρκαγιές από χτες μπήκαν στις πόλεις, με μεταμεσονύκτια τροπολογία η κυβέρνηση επιτρέπει, να μη συμμορφώνονται οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στον Κανονισμό Πυροπροστασίας".

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε η βουλεύτρια του Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεανώ Φωτίου, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ακυρώνει τελείως την υποχρέωση των παλιών ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών να συμμορφώνονται με τον Κανονισμό Πυροπροστασίας”, σε μια περίοδο, μάλιστα, που οι πυρκαγιές μαίνονται σε όλη την χώρα.

Αναλυτικά η καταγγελία της Θεανώς Φωτίου:

“Η κυβέρνηση σήμερα έφερε στη Βουλή μια διάταξη άκρως επικίνδυνη. Ενώ είδαμε χτες τις φωτιές να μπαίνουν στις πόλεις, με μια τροπολογία που κατατέθηκε στις 3 τα ξημερώματα, εισάγεται μια διάταξη που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια βρεφών και νηπίων.

Επιτρέπεται και πάλι έως τον Απρίλιο του 2024, να μη συμμορφώνονται οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί με τον υφιστάμενο Κανονισμό Πυροπροστασίας που έφτιαξε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018.

Ήδη, δε, από τον Φεβρουάριο του 2023, με ΚΥΑ της κας Μιχαηλίδου και του τότε Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ταγαρά, ακυρώθηκε τελείως η υποχρέωση των παλιών ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών να συμμορφωθούν με τον Κανονισμό Πυροπροστασίας, παρά τις ενστάσεις και όσων ιδιοκτητών βρεφονηπιακών σταθμών είχαν ήδη προσαρμοστεί.

Είναι δυνατόν να παίζει η κυβέρνηση με την ασφάλεια μικρών παιδιών; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη αν ο,τιδήποτε συμβεί μέχρι τον Απρίλιο του 2024 σε δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό; Ο κ. Χρυσοχοϊδης που σε νομοσχέδιό του εισήχθη η τοπολογία; Ή η κα Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας που εξάλλου, είναι υπεύθυνη και για την έλλειψη πυρασφάλειας στους ιδιωτικούς σταθμούς;

Ξέρουν οι γονείς που στέλνουν τα βρέφη και τα νήπιά τους σε σταθμούς για την επαίσχυντη τροπολογία και τη γενικότερη αδιανόητη αδιαφορία για την εξασφάλιση της υγείας και της ζωής των παιδιών τους;”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα