ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ

Η Θεανώ Φωτίου (Αθήνα, 10 Mαΐου 1946) είναι Ελληνίδα βουλευτής, πρώην αναπληρώτρια υπουργός και καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Σύνθεσης. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τον Μάιο του 2012 και επανεξελέγη τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη βουλευτής Β' Αθηνών και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 εξελέγη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 εξελέγη βουλευτής στο Β3 Νότιο τομέα Αθηνών. Είναι Καθηγήτρια Aρχιτεκτονικής Σύνθεσης E.M.Π., Σχολή Aρχιτεκτόνων. Aρχιτέκτων E.M.Π. (1969). Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει αποφοιτήσει από τη σχολή Αρχιτεκτόνων στο ΕΜΠ. Εκλεγμένο μέλος του ΤΕΕ επί σειρά ετών. Κατέχει μεγάλο αριθμό αρχιτεκτονικών βραβείων και διακρίσεων σε Πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς. Πρωτοστάτησε στο κίνημα των βοηθών επιμελητών για την αναγέννηση των ελληνικών ΑΕΙ και συμμετείχε ενεργά σε όλα τα κινήματα για την υπεράσπιση του άρθρου 16 και του δημόσιου δωρεάν ΑΕΙ.

Η Θεανώ Φωτίου

Φωτίου: "Το πόρισμα κόλαφος για τον θάνατο δύο παιδιών ΑμεΑ αποκαλύπτει τις ευθύνες της κυβέρνησης"

Δήλωση της αναπληρώτριας τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ για το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας για τον θάνατο δύο παιδιών με αναπηρία στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

Θ. Φωτίου: Στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ούτε ένα μέτρο για την κοινωνική προστασία

Θ. Φωτίου: Στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ούτε ένα μέτρο για την κοινωνική προστασία

"Ο μόνος που 'βαδίζει μπροστά και κοιτάζει ψηλά' για να μη βλέπει την πραγματικότητα είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης", τόνισε η αναπληρώτρια τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεανώ Φωτίου.

Βρεφονηπιακός σταθμός

Θ. Φωτίου: "Έκοψαν 83.000 παιδιά από βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ εν μέσω πανδημίας"

"Να προχωρήσει η προσχολική αγωγή ένα βήμα μπροστά και να μη γυρίσει δεκαετίες πίσω", καλεί σε δήλωσή της η βουλευτής και πρώην αναπληρώτρια υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, τη Δόμνα Μιχαηλίδου, αντιδρώντας στο γεγονός ότι 83.000 παιδιά έμειναν χωρίς voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς.