Κατεπειγόντως ψηφίζονται την Πέμπτη τα προαπαιτούμενα της δόσης

ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ -ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ. (EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ -ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ. (EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Απαίτηση των δανειστών να έχουν ψηφιστεί όλα τα προαπαιτούμενα πριν την εκταμίευση των 2 δις ευρώ. Πιθανότατα να συγκληθεί και δεύτερο Εuro Working Group την Πέμπτη.

Με διαδικασίες εξπρές θα ψηφιστεί έως την Πέμπτη από την ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που υπολείπονται για την εκταμίευση της πρώτης δόσης αφού οι δανειστές έχουν θέσει σχετικό τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση.

Με αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση και η Βουλή επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για την έγκαιρη κατάθεση του νομοσχεδίου αύριο Τρίτη και την εισαγωγή του προς συζήτηση την Τετάρτη στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το χρονοδιάγραμμα της ψήφισης του νομοσχεδίου αναμένεται, μάλιστα, να οριστικοποιηθεί αύριο στις 13:00 κατά τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Κυβερνητικές πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της πρώτης δόσης είναι σχεδόν έτοιμο και θα κατατεθεί εγκαίρως προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα των δανειστών να έχουν νομοθετηθεί όλα τα προαπαιτούμενα το συντομότερο δυνατόν.

Πηγές από τις Βρυξέλλες χαρακτηρίζουν μάλιστα πιθανή τη σύγκληση και δεύτερου Euro Working Group την Πέμπτη, πέραν του προγραμματισμένου για αύριο, προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 2 δις ευρώ και της δόσης των 10 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Στην αυριανή συνεδρίαση του Euro Working Group αναμένεται, πάντως, να υπάρξει θετική αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης των συμφωνηθέντων καθώς οι δανειστές εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επέλθει ήδη συμφωνία στο ζήτημα του νέου ρόλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ενώ διαπιστώνεται και μείωση της απόστασης που χωρίζει την ελληνική κυβέρνηση από τους δανειστές στο θέμα των κόκκινων δανείων και της πρώτης κατοικίας. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στην κόψη του ξυραφιού η διαπραγμάτευση

SHARE:

24Media Network