Κατεπείγουσα ερώτηση από την Βόζενμπεργκ προς την Κομισιόν για τους πρόσφυγες

Κατεπείγουσα ερώτηση από την Βόζενμπεργκ προς την Κομισιόν για τους πρόσφυγες
Η η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ- Βρυωνίδη. Eurokinissi

Κατεπείγουσα ερώτηση αναφορικά με τον κίνδυνο νέας μαζικής αποστολής προσφύγων στο Αιγαίο από την Τουρκία, κατέθεσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, προς την Κομισιόν.

Τον κίνδυνο εφαρμογής ενός “νέου σχεδίου της Τουρκίας” ώστε “να εκβιάσει την Ελλάδα και την ΕΕ κλιμακώνοντας ξανά τη μεταναστευτική πίεση, υπό το φως μάλιστα της εκτεταμένης απειλής για τη δημόσια υγεία λόγω της πανδημίας του COVID-19“, επισημαίνει σε κατεπείγουσα ερώτηση, που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ- Βρυωνίδη.

Στην ερώτησή της, η ευρωβουλευτής αφού επισημαίνει την “αποτελεσματική αντιμετώπιση της τουρκικής υβριδικής επίθεση στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα στον Έβρο”, αναφέρει ότι “συναγερμός έχει σημάνει ξανά στις ελληνικές αρχές, καθώς πλοία “φαντάσματα” γεμάτα εξαθλιωμένους μετανάστες προωθούνται στα ελληνικά χωρικά ύδατα υπό την καθοδήγηση των τουρκικών αρχών”.

Πρόκειται, όπως σημειώνει, “για παροπλισμένα και επικίνδυνα πλοία χωρίς σημαία και νηολόγιο, που βρίσκονται σε ετοιμότητα στα τουρκικά παράλια, προκειμένου να μεταφέρουν χιλιάδες μετανάστες στα ελληνικά νησιά”.

Προσθέτει, δε, ότι “οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και παρακολουθούν στενά τις ενέργειες της Τουρκίας, ώστε να αποτρέψουν την εκ νέου μαζική αποστολή αλλοδαπών, αυτή τη φορά προς το Αιγαίο, και να εντοπίσουν τα ύποπτα πλοία πριν από την αναχώρησή τους από τις τουρκικές ακτές”.

Για τους λόγους αυτούς, η κ. Βόζεμπεργκ- Βρυωνίδη, η οποία είναι και αντιπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ρωτά συγκεκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

-Πώς αξιολογεί την ανωτέρω κατάσταση, δεδομένου ότι στην περιφρούρηση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ συμμετέχουν ενεργά ισχυρές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής; Και

– Σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύει να προβεί σε περίπτωση που η Τουρκία στείλει παράνομα στην Ευρώπη πλοία με μετανάστες θετικούς στον κορονοϊό;

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα